Sport

26.06.2020
240

NEMANJA CAREVIĆ NOVI FUDBALSKI BISER IZ GRBLJA

Za Lazara Carevića,golmana B tima Barselone,koji je ponikao u fudbalskom klubu Grbalj, čula je cijela Evropa. 

U posljednje vrijeme, dosta se priča o još jednom biseru,a riječ je o Lazarevom bratu od strica Nemanji,koji je nastupajući za ekipu iz Radanovića stigao i do dresa crnogorske reprezentacije. 

„Od malih nogu su me učili, pogotovo otac

,da je fudbal najljepša stvar,koja može da se desi,da treba uživati u toj igri,to mi se svidjelo i uvijek mi je fudbal bio prioritet.

Igram na poziciji zadnjeg veznog i u klubu i u reprezentaciji i to je mjesto koje mi odgovara,a sa tim su se složili i moji treneri.

Od utakmica u nacionalnoj selekciji pamtim duel sa Srbijom,gdje smo igrali jako dobro,sa dosta šansi,ali nismo imali sreće,a od nastupa za Grbalj,sjećam se gola protiv Koma sa daljine od 35 metara u same rašlje“,kaže Carević i dodaje da se gotovo svakodnevno čuje sa Lazarom,od kojeg može uvijek dobiti pravi savjet,šta i kako dalje. 

Ističe da mu je čast igrati za reprezentaciju,za koju je dobio poziv od selektora kadeta, Slobodana Draškovića. 

„Idol mi je Mesi,a sada što duže igram na poziciji zadnjeg veznog,smatram da su Ćavi i Inijesta stvarno najbolji i da su promijenili ovu igru.

Od igrača iz svoje generacije izdvajam reprezentativca Aleksu Ćetkovića,sa kojim se odlično razumijem.

Moj cilj u narednom periodu je da nastavim sa dobrim partijama u klubu i da jednog dana zaigram za prvi tim Grblja,a za ovu godinu nije izvjesno šta će biti sa reprezentativnim utakmicama,možda tek od sljedeće sezone“,kazao je talentovani šesnaestogodišnjak,kome mnogi predviđaju uspješnu karijeru. 

Šef omladinskog pogona u prvoligašu iz našeg grada, Aleksandar Pejović,ističe Nemanju Carevića kao jednog od najtalentovanijih igrača,kreatora igre,koji dominira terenom i pokazuje veliki potencijal. 

Osim Pejovića,za fudbalski put i razvoj Carevića, zaslužni su i treneri mlađih kategorija u Grblju, Dušan Ivanović i Božidar Tujković.

Podijeli na: