Sport

18.01.2021
748

LOMPAR: MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI, VRIJEME DA IMAMO SVOJ BAZEN

Vaterpolisti Primorca  turnir u Dubrovniku završili su uz skor dvije pobjede protiv Solarisa i Budvanske Rivijere i tri poraza od Juga, hercegnovskog Jadrana i Radničkog.

Pomoćni trener Primorca Vido Lompar sumirao je utiske nakon odlučujućeg meča sa Kragujevčanima.

 “Bila bi senzacija da smo se plasirali na fajnal for, jer tamo nismo bili od 2010. godine.

Imali smo šansu, nisu nas iznenadili, bilo je puno preokreta, vodili smo i 8-6, a onda su oni agresivnom igrom u trećoj četvrtini, uz pad naše koncetracije, stigli do pobjede.

Žao nam je ali protiv Radničkog morate biti maksimalno spremni.

Međutim, zadovoljni smo i dobro je što se Primorac borio za fajnal for”.

Lompar se osvrnuo i na ostale duele.

 “Turnir je bila odlična stvar, prava promocija vaterpola, kako u Dubrovniku, tako i u Beogradu, on je za nas škola i prilika za sticanje iskustva, uslijediće analiza, pa ćemo vidjeti šta treba ispraviti.

Jug je opravdao ulogu favorita, Budva nije bila konkurentna, a mi, Solaris ,Jadran i Radnički smo bili ujednačeni.

Bilo je naporno, ali možemo biti zadovoljni.

Favoriti na fajnal foru u Zagrebu su Mladost i Jug i među njima treba tražiti novog pobjednika regionalog takmičenja”, kazao je Lompar.

Primorac se sada okreće obavezama u Evrokupu i domaćem prvenstvu, a prva naredna utakmica je sa mađarskim Solnokom u Evrokupu 27. februara.

 “To je izvanredna ekipa i apsolutni favorit u dvomeču, a nadam se da bi, možda mogli da budemo domaćini i u našem bazenu, mada to ne zavisi od nas.

Mislim da je vrijeme da Primorac ima svoj bazen i da će prestati naša putovanja do Budve”, zaključio je pomoćnik Sandra Sukna za Radio Kotor.

Podijeli na: