Sport

23.09.2022
187

LOMPAR-PRIPREME PO PLANU,VAŠAŠ FAVORIT

Vaterpolisti “Primorca već dvije sedmice vrijedno treniraju na Zimskom bazenu “Zoran Džimi Gopčević”, pred evropske obaveze koje ih očekuju polovinom naredne sedmice.

“Pripreme teku po planu, a zdravstveni bilten je dobar,što je i najvažnije.
U jakom smo trenažnom procesu, a veći dio smo odradili na Ljetnjem bazenu.
Imamo nove igrače u odnosu na lani, sa nama je povratnik iskusni Damir Crepulja, iz Budve je stigao Jakša Kosić,koji igra na poziciji centra,zatim ljevoruki Filip Gardašević,bivši vaterpolista hercegnovskog Jadrana, Crvene Zvezde i Šapca, te Marko Milić i Neđo Baštrica iz Cattara.
U odnosu na sastav od prošle godine,otišao je Dušan Matković,koji je pojačao Barselonetu”,rekao je pomoćni trener kotorskog kluba,Vido Lompar.

Kotorani su u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, u grupi A u Holandiji, a tu su još domaća ekipa "Het Ravijn", zatim mađarski "Vašaš Plaket","Nepobjedivi Invictum Sarajevo" i rumunska "Steaua".

“Vašaš je prvi favorit,a između nas,Rumuna i domaćina, vodiće se borba za drugo i treće mjesto.
Nepoznanica je u kakvoj smo formi,jer je planirani sparing sa Šapcem otpao,ali odradićemo trening mečeve sa Budvom i Cattarom”,dodao je Lompar.

“Primorac” u četvrtak 29.septembra na startu turnira od 18 i 30 igra sa sarajevskim sastavom “Nepobjedivi Invictum”,u petak od 20 i 30 sa domaćim “ZPC Het Ravijn”, u subotu od 13 sati sa ekipom “Vašaša” i posljednjeg dana turnira, u nedjelju 2.oktobra od 9 sati sa rumunskom “Steauom”.
 

Podijeli na: