Sport

14.05.2021
122

LOMPAR-IZA NAS JE USPJEŠNA SEZONA

Vaterpolisti „Primorca“ poraženi su sinoć u četvrtoj utakmici finalne serije plej ofa od „Jadrana“ na Škveru 10-5 i time završili takmičarsku sezonu.

„Ostaje žal,rezultat je ubjedljiv,ali tako nije bilo u bazenu.

U ovakvim mečevima šanse ne smiju da se propuštaju.

Prve dvije četvrtine promašili smo tri peterca,dva čista zicera i poklonili protivniku dva gola iz početničkih grešaka i umjesto da vodimo sa dva,tri gola razlike,vodili su oni.

Kasnije je teško bilo vratiti se i možda smo malo pali i na mentalnom planu.

Ipak milsim da smo pružili dobar otpor Jadranu u finalnoj seriji.

Momcima ne zamjeramo ništa,borili su se,dali sve od sebe i svaka im čast.

Reći ću vam jedan frapantan podatak-svakog mjeseca gubimo dva dana sna i tri dana u putu, svakodnevim odlascima u Budvu,na treninge,jer nemamo bazen u Kotoru“,rekao je pomoćni trener Primorca Vido Lompar.

„Mislim da je sezona bila pozitivna i uspješna,neki igrači su napredovali,napravljen je timski duh i nadam se da ćemo iduću sezonu dočekati u svom bazenu.

Kuriozitet je da su sve ekipe, koje su tokom ove sezone osvojile neko takmičenje, morale do trona da izbace nas-Jadran u prvenstvu i Kupu Crne Gore, Solnok u Evrokupu i Radnički u Jadranskoj ligi“, naveo je Lompar.

“Jadran” je slavio u prvom meču u Budvi nakon peteraca, uzvratio je “Primorac” pobjedom u Igalu 8-6,istim rezultatom izabranici Petra Radanovića trjumfovali su u trećem duelu u budvanskom bazenu “Dragan Trifunović” i sinoć na Škveru pet razlike za tim iz grada mimoze.

Novljanima je ovo sedma uzastopna,a ukupno deseta titula prvaka Crne Gore.

“Jadran” je ove sezone osvojio i nacionalni Kup.

 

Podijeli na: