Sport

26.01.2021
517

LALOŠEVIĆ: SARADNJA UPRAVE SA KLJUČNIM SPORTSKIM ORGANIZACIJAMA OD PRESUDNOG ZNAČAJA ZA SPORTISTE

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je danas predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, gospodina Dušana Simonovića, kao i predsjednika Paraolimpijskog komiteta, gospodina Igora Tomića.

„Kroz saradnju sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao krovnom sportskom organizacijom u Crnoj Gori, imamo za cilj podsticanje, praćenje, koordinaciju i davanje podrške našim sportistima. Jasno je da su sportisti oduvijek bili najbolji crnogorski brend, te je od značaja uspostaviti što bolju i stabilniju komunikaciju sa svim značajnim akterima sportskog polja, te kroz istu omogućiti našim sportistima da na miru rade ono što najbolje i znaju, a to je da predstavljaju našu državu u najboljem mogućem svjetlu“, kazao je direktor Lalošević.

Sa predsjednikom Simonovićem razgovarano je o obezbjeđivanju optimalnih uslova za kvalifikovanje i pripremu naših sportista za Olimpijske igre, kao najznačajnijim sportskom događaju na planeti. Osim navedenog, na sastanku su dogovoreni i dalji koraci ka unapređenju stipendiranja olimpijskih sportista, kao i adekvatnom vrednovanju rezultata zaslužnih sportskih radnika u crnoj Gori.

 

(Saopštenje Uprave za sport i mlade)

 

Podijeli na: