Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

06.07.2020
2219

KSENIJA SIMUN NAJBOLJA ODBOJKAŠICA U ISTORIJI GIMNAZIJALCA – KLUB JE MOJA DRUGA PORODICA

Odbojkašica Ksenija Simun je, po ocjeni pet trenera u “Gimnazijalcu” ,nedavno proglašena za najbolju igračicu,u,skoro dvije decenije dugoj istoriji kotorskog kluba. 

“Velika mi je čast, jer ovo priznanje je kruna moje srednješkolske karijere i ne dešava se svaki dan.

U našoj Prvoj ligi, dva puta smo osvojili treće mjesto na juniorskim takmičenjima,a na turniru u Makarskoj,koji svake godine okuplja najbolje ekipe iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, prije dvije sezone, bila sam u najboljoj postavi takmičenja.

Ekipno smo bili četvrti,ali pamtiću taj turnir po druženju sa odbojkašicama iz regiona”, navodi Simun za naš program i dodaje da je u kotorskom klubu radila sa trenerima Ljiljanom Marković, Milanom Franovićem, Boškom Barbićem i Sonjom Banićević. 

Govoreći o uzorima, kaže da su se mijenjali s godinama, od Ive Barbić i Milice Kapetanović, starijih saigračica iz kluba, pa do evropske i svjetske scene, sa koje izdvaja srpskog reprezentativca Kovačevića,koji je specifičan po energiji i entuzijazmu.

Iz svoje generacije ističe Milanu Kapisodu,koja igra na poziciji srednjeg blokera i koja joj je uvijek bila podrška i na terenu i van njega. 

Kao svoju prepoznatljivost u igri, navodi mentalnu snagu.

 “Uvijek sam se trudila da razmišljam dok igram,jer snage mi nikad nije falilo.

Lani sam pozvana na pripreme reprezentacije do 19 godina i to je najljepša stvar, koja mi se desila u prošloj sezoni, jer je nagrađen moj rad i trud.

Bila sam ponosna, jer sam predstavljala zemlju na Balkanijadi u Ankari,biti među 12 najboljih igračica je izvanredan osjećaj,a drago mi je što je sa mnom bio i moj trener iz kluba Milan Franović”,kaže talentovana Kotoranka,kojoj mnogi predviđaju blistavu odbojkašku karijeru.

 Jedan od njih je legendarni Vanja Grbić,koji je za Kseniju rekao, da je “talenat koji se rađa”. 

“Dvije godine zaredom bila sam učesnica njegovih kampova i te riječi su mi bile podstrek da napredujem dalje.

Vanjine ocjene su mi otvorile vrata kod selektora i trenera, u daljem školovanju i napretku”,ističe Ksenija,koja za kotorski klub “Gimnazijalac” kaže da joj je druga porodica. 

“U avgustu odlazim u Sjedinjene Američke Države, u koledž Mineral Area,grad Sent Luis,država Misuri,gdje ću se školovati i igrati odbojku.

To je ozbiljan koledž,koji će pratiti moj akademski i sportski napredak.

Planiram da učim komunikacije i odnose sa javnošću”, zaključila je za naš program Ksenija Simun,koja je u “Gimnazijalcu” provela 11 godina.

Podijeli na: