Sport

05.01.2022
271

KOTORANIN LUKA VULETIĆ NAJBOLJI IGRAČ TURNIRA ZIMA U FOČI

Pobjednik tradicionalnog novogodišnjeg turnira u malom fudbalu "Zima u Foči 2022" je ekipa "Kastel" iz Nikšića, koja je u finalu savladala "MDM Vin" iz Nevesinja 4-1. 

Sva četiri gola za pobjednički sastav postigao je Kotoranin Luka Vuletić, koji je prograšen i za najboljeg igrača turnira. 

"Utisci su izvanredni, a najviše me oduševila publika.

Prvi put sam na ovom takmičenju, bilo je dobrih igrača i ekipa i sigurno je da ću ovdje igrati ponovo", sumirao je Vuletić, utiske iz Foče. 

Strijelac jednog pogotka za Crnu Goru tokom decembra u remiju sa Sjevernom Makedonijom u Skoplju, kaže da je iza njega uspješna 2021. godina, a da u ovoj godini očekuje dobre rezultate, kako na klupskom,tako i na reprezentativnom planu. 

"Na klupskom planu nakon Nove godine prešao sam u ekipu "Baja Pivljanina" i igrali smo finale Lige protiv Titograda.

Izgubili smo, ali sam zadovoljan.

Na reprezentativnom planu smo napredovali,što smo i pokazali plasmanom omladinaca u glavnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Što se tiče 2022. godine, trenutno sam u ekipi "Novog Pazara", koja je član elitnog ranga futsal lige Srbije i tu ću ostati do kraja sezone odnosno do ljeta.

Za sada sam zadovoljan uslovima i ekipom, sve ide po planu, a cilj nam je plej of i da onda tim putem dođemo do titule.

Lani je moja ekipa izgubila u finalu.

Kada govorimo o reprezentaciji, u aprilu nas očekuje preliminarna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a na turniru u Njemačkoj igraćemo sa domaćinom te selekcijama San Marina i Gibraltara.

Očekujemo prolaz,jer dvije najbolje ekipe idu u elitnu rundu, koja se igra u julu,a i tu se nadamo konačno plasmanu na neko veliko takmičenje", dodao je Vuletić za Radio Kotor, pri tom ne zaboravljajući klub iz svog grada. 

"Cattaro je moj klub, drug i ja smo to otvorili i tu ide kako treba.

U kontaktu smo, u sve sam upućen,nalaze se u sredini tabele i biće borba za plej of", dodao je Vuletić koji je još nastupao i za dubrovački "Skver". 

Luka je u dosadašnjem toku Futsal Prve lige Srbije, za ekipu "Novog Pazara", pet puta zatresao protivničke mreže.

Podijeli na: