Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Sport

17.09.2023
2566

KNEŽEVIĆ-DOLASKOM NOVE UPRAVE LIČIMO NA KLUB,SJAJNA SARADNJA SA OPŠTINOM I OGROMAN UPIS DJECE

Nedavno je održana vanredna Skupština košarkaškog kluba “Kotor”,a povod je bila formalna verifikacija odluke Skupštine KK “Kotor”,donijete 8.oktobra 2022.godine o fuzionisanju košarkaških klubova Opštine Kotor i o promjeni vlasničke strukture kluba,kojom je Opština Kotor postala novi vlasnik-osnivač košarkaškog kluba “Kotor”.

Izabran je novi sastav Skupštine kluba,na čijem je čelu Aleksandar Lazović,a za predsjednika kluba odnosno Upravnog odbora imenovan je Predrag Lazović.
Na sjednici su otvorene diskusije o najznačajnijim pitanjima za dalje funkcionisanje kluba,za poboljšanje uslova rada i podizanje kluba na viši organizacioni nivo.

“To je u svim klubovima primarni korak i bitan je dio za dalje djelovanje.
Klub je u vlasništvu Opštine Kotor,dobili smo ambicioznu upravu i što se tiče Skupštine i Upravnog odbora.
To su ljudi koji su prijatelji sporta i poznavaoci košarke,dugogodišnji prijatelji kluba sa velikom energijom,koja je prošlih godina nedostajala u organizacionom i materijalnom smislu
Napravili smo dobar potez uz podršku Opštine i predstoji nam žestok rad,a ciljevi su da se kvalitet rada podigne na viši nivo i klub omasovi”,rekao je trener Momčilo Knežević,koji je uz predsjednika kluba Predraga Lazovića,član Upravnog odbora, u kojem je još Miloš Kovač.

Kako saznajemo, košarkaški klub Kotor uskoro bi trebalo da dobije i svoje prostorije na bazenu “Zoran Džimi Gopčević”,što je kapitalna stvar za jedan sportski kolektiv.

“Počinjemo da ličimo na klub,krenuli smo pravim smjerom,za sada imamo sjajnu podršku od Opštine Kotor.čiji je predstavnik u klubu Vuk Bojat,koji ima košarkaško iskustvo i na neki način je veza između kluba i Opštine.
Ono što želim da istaknem, na našu veliku radost,jeste da zadnjih dana imamo ogroman upis djece u naš klub,koji sada ima oko 100 članova,a do sada je bilo oko 70.
Problem je što se renovira škola Njegoš, u kojoj smo do sada radili,ali nekako ćemo to premostiti.
Sa djecom rade četiri trenera.
Takmičenja za mlađe kategorije počinju prve ili druge sedmice oktobra,a za seniore krajem tog mjeseca.
Prijavićemo sve selekcije i po tome smo jedan od rijetkih klubova u Crnoj Gori.
Konture seniorske ekipe se još ne naziru,ostali smo u odnosu na lani bez četiri visoka igrača,tako da nas očekuje blago podmlađivanje sastava.
Procjena je da još nije sazrela situacija da uđemo u Prvu ligu iz jedinog i prostog razloga jer nemamo sportsku dvoranu,gdje bi mogli trenirati dva puta dnevno”,dodao je Knežević.

U novom sastavu Skupštine kluba uz predsjednika Aleksandra Lazovića su članovi Stanislav Rozer,Petar Crepulja,Dušan Bajković,Stojan Milović,Mladen Džudović i Andrej Vujisić.

Sportski direktor kluba je Vuk Bojat,a sekretar Nikola Begović.
 

 

Podijeli na: