Sport

17.02.2020
48

JEDRILIČAR DUKIĆ ZAVRŠIO NA 44. MJESTU U MELBURNU

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić osvojio je 44. mjesto u generalnom plasmanu, a drugo u srebrnoj grupi na Svjetskom prvenstvu u Melburnu.

Dukić uprkos trudu u izuzetno promjenljivim uslovima jedrenja, nije uspio da se domogne zlatne grupe, ali je jedriličar iz hercegnovskog kluba "Jugole Grakalić", napravio odličnu pripremu za Svjetski kup u Đenovi, gdje će pokušati da sredinom aprila, obezbijedi treće uzastopno učešće na Olimpijskim igrama.

Dukić će u Italiji imati podršku selektora Ilka Klakora, kao i mladi i talentovani član kluba Delfin iz Tivta, Ilija Marković, koji će sticati iskustvo, kako bi bio konkurentan za naredne OI u Parizu.

Prvenstvo u Australiji  je obilježilo hladno vrijeme i jak vjetar.

Poslije dva  kvalifikaciona dana, Dukić je bio u grupi jedriličara, koji su imali mjesto u zlatnoj grupi.

Nalazio se na 36. mjestu, ali se potom nije prilagodio i zaostao je sedam bodova za najboljim takmičarima.

Zlatnu medalju i titulu prvaka svjeta osvojio je fenomenalni Njemac Filip Buhl, koji ni u jednoj od šest regata nije bio ispod 10. mjesta.

Srebrnu medalju je zaslužio domaći takmičar Metju Vern, a bronzu Splićanin Tonči Stipanović, srebrni sa OI u Brazilu i takođe srebrni sa SP u Njemačkoj 2012.

U zlatnoj grupi je bio još jedan jedriličar Mornara iz Splita, Filip Jurišić, koji je završio na odličnom desetom mjestu.

SP u Melburnu pokazalo je i nenadmašnu klasu Brazilca Roberta Šejda, koji je uspio da završi u zlatnoj grupi sa 47 godina.

Brazilac ima dva zlata sa OI, u Atlanti i Atini.

 

Podijeli na: