Sport

14.01.2021
603

JANOVIĆ: PRIMORAC NA PRAVOM PUTU

Vaterpolisti Primorca nakon takmičenja na domaćoj i međunarodnoj sceni večeras startuju i sa nastupima u Regionalnoj ligi.

Na turniru u Dubrovniku, zajedno sa crnogorskim timovima Jadranom i Budvanskom Rivijerom, igraće sa ekipama iz Hrvatske i Srbije.

Predsjednik kotorskog kluba Mlađan Janović smatra da su ovakvi turniri dobrodošli za ekipu koja se uigrava i stasava.

“Turnirski sistem je postao trend zbog trenutne situacije, što je jako teško, međutim za mlade ekipe ovakav vid takmičenja je dobar.
Imamo jako teške protivnike i zgusnut raspored.
Recimo sjutra igramo sa Jugom oko 12, a onda oko 18 sati protiv Jadrana, što su boljke turnirskog takmičenja.
U ovu sezonu ušli smo sa ciljem, da nam igrači iz Kotora budu okosnica, ne samo Primorca nego i reprezentacije, i mislim da smo na pravom putu.
Svaki rezultat, kakav god da bude, tek za par godina biće uspjeh za Primorac”, naveo je proslavljeni as i naglasio da kotorski sastav u Dubrovniku neće biti kompletan.

“Nastupićemo bez Damira Crepulja i Vuka Draškovića, koji nisu sa ekipom zbog testova i to su nam dva veoma bitna igrača.
Međutim najbitnije je da mi kao Primorac, klub sa skoro stogodišnjom tradicijom, moramo pokazati da smo se vratili na stare staze.
Na pripreme reprezentacije pozvano je pet naših igrača, Miroslav Perković i Dušan Matković su jako bitni igrači i to raduje.
Uspostavili smo pravi ritam i sa prvom ekipom i sa mlađim kategorijama i pored svih poteškoća, kao što su odlasci u Budvu”, zaključio je Janović.

Primorac večeras u prvom kolu turnira u Dubrovniku od 20 i 40 igra sa Solarisom iz Šibenika.

Foto: total-waterpolo.com

Podijeli na: