Sport

01.08.2020
21

JADRAN CARINE ĆE IGRATI LIGU ŠAMPIONA

Uprkos mnogim problemima koje je izazvala kriza Covid 19, uprava hercegnovskog Jadrana Carine odlučila je da potvrdi učešće kluba u Ligi šampiona za narednu sezonu i time sačuvala wild card status,objavljeno je na sajtu kluba. 

Finansijska situacija u klubu nije dobra, ali razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu. 

"Iako se susrećemo sa velikim problemima finansijske prirode odlučili smo se za ovaj potez, koji nosi i svoj rizik, ne želimo da zaustavmo jedan proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, vaterpolo Savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku, očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo  je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama. Igranje regionalne lige je upitno i kako sada stoje stvari neće je biti u dosadašnjem formatu i to je veliki problem za klubove iz Crne Gore, to je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovu odluku",rekao je dr Đuro Marić,predsjednik kluba.

Podijeli na: