Sport

21.01.2020
146

GOJKOVIĆ: ISPUNILI SMO CILJ, BRGULJAN: BIĆE TEŠKO SA ITALIJANIMA

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore jučerašnjom pobjedom nad Turskom 17-6 plasirala se među osam najboljih na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Zadovoljni smo, ispunili smo prvi cilj koji smo zacrtali, a to je plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Znali smo danas da smo favoriti, pokušali smo iz meča sa Turskom da izvučemo što više za ono što nas čeka. Prva četvrtina nije bila baš najidealnija, tek kasnije se podigao intezitet igre. Probali smo da razigramo sve igrače, i nadam se da ćemo za dva dana biti na pravom nivou", poručio je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

 Crna Gora će sjutra od 16 sati za prolaz u polufinale igrati sa Italijom.

"Jako je teško igrati ovakve utakmice. Poslije teške grupe prijala nam je jedna ovakva utakmica, koja je bila bez stresa, bez opterećenja. Znali smo da ćemo slaviti lako. Odradili smo taktičke stvari koje smo se dogovorili, provježbali za Italiju, mislim da ćemo maksimalno spremni ući u taj meč. Prvi cilj je ostvaren, to smo odradili na najbolji mogući način. Sve utakmice smo odigrali jako dobro, sem jedan period igre protiv Hrvata. Nadogradili smo to jednom borbenošću i voljom koja je prisutna kod svih igrača. Sve preko bi bio fantastičan uspjeh. Suvišno je pričati o Italijanima, prvaci svijeta. Jači su u odnosu na Južnu Koreju, vratio im se Fondeli. Biće teško, ali ćemo ući borbeno u taj meč, da damo sve od sebe", istakao je Draško Brguljan.

Foto: VPSCG

Podijeli na: