Sport

21.05.2020
442

FUDBALSKI BUKVAR FILIPA RADOIČIĆA NA DAN NEZAVISNOSTI

Crnogorski fudbalski trener Filip Radoičić, danas na Dan nezavisnosti Crne Gore, objavio je knjigu “Fudbal-amater ili pro”.

 “Drago mi je da je moja prva knjiga izašla baš na ovaj dan, a posvećena je mlađim selekcijama i roditeljima. Jednostavno, iskoristio sam ovo vrijeme,kada smo morali da budemo kod kuće,da budem koristan i dam svoj skroman doprinos u prevazilaženju problema crnogorskog fudbala u kojem sam proteklih deset godina radio sa mladima. Želja mi je da pomognem djeci da shvate zahtjeve savremenog fudbala, da razdvojim amaterski od profesionalnog fudbala, kao i da pomognem roditeljima da u svojoj prevelikoj želji, ne sputavaju djecu i prave greške.

Ne treba da budem skroman, mislim da je ovo svojevrstan bukvar savremenog crnogorskog fudbala. Može se naručiti putem mog instagram profila”, rekao je Radoičić, koji ističe da će u narednom periodu obići crnogorske klubove i škole fudbala, kako bi na direktan način upoznao zainteresovane za ovu materiju.

“Ovo je prava crnogorska knjiga za omladinu i porodicu, želim da edukujem djecu, da stvaramo evropski fudbal, od kojeg smo u ovom trenutku daleko”, dodao je on. 

Filip Radoičić pokretač i trener škole fudbala "Crveni đavoli" sa Cetinja, jedini je crnogorski trener koji je bio uključen u rad kampa "Deki5" proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića.

 Tokom igračke karijere nastupao je za "Lovćen", "Slobodu", "Zemun" i "Mogren", a kao trener radio je sa omladincima „Mogrena" i to generacijom iz koje su izašla dva reprezentativca Marko Bakić i Luka Đorđević, bio je pomoćni trener budvanskog kluba, u vrijeme kad je bio prvak države, a kasnije sam vodio kadete i omladince „Lovćena" i omladince „Cetinja".

Bio je i koordinator mlađih kategorija u "Bokelju" i trener kadeta kotorskog kluba.

Podijeli na: