Sport

24.03.2020
78

EVROPSKO JEDRILIČARSKO PRVENSTVO U TIVTU ODLOŽENO ZA OKTOBAR

Evropska jedriličarska Laser asocijacija, EurILCA, održavanje Evropskog prvenstva u klasi Laser do 21 godine, koje se organizuje u Tivtu ,odložila je za termin od 24. do 31. oktobra 2020. – saopšteno je iz JK „Delfin“ Tivat.

Imajući u vidu sigurnost i dobrobit svih građana planete, EurILCA je donijela očekivanu odluku u skladu sa restrikacijama koje su na snazi zbog pandemije COVID19.

Organizator prvenstva, prvobitno  planiranog od 6. do 13. juna, Jedriličarski klub Delfin u partnerstvu sa kopanijom Luštica Bay koja je omogućila da se takmičenje odvija u ambijentu zaliva Trašte i lukobrana Marine Luštica Bay, nastojaće da u saradnji sa Ministarstvom sporta Crne Gore spremno dočekaju veliko međunarodno takmičenje. Organizatori svakodnevno prate situaciju  u nadi da novih odlaganja neće biti, jer će to praktično značiti da je izvojevana pobeda nad pandemijom i da se život vratio u normalni tok.

Za mjesto na pobjedničkom postolju boriće se 240 jedriličara i jedriličarki iz oko 50 zemalja svijeta, koji su na putu ka Olimijskima igrama 2024. u Parizu, odnosno Marseju, gdje će biti regatno polje.

Laser je jedna od deset jedriličarskih olimpijskih klasa, koja se jedri na više od 280.000 jedrilica u 140 zemalja svijeta,saopštili su iz JK“Delfin“ Tivat.

Foto: wishmama.hr (ilustracija)

 

Podijeli na: