Sport

28.06.2020
59

DANAS SE ZAVRŠAVA OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE U JEDRENJU

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2020. Je u toku I trajaće do danas. Prvenstvo se održava u Luštici Bay, gdje se u akvatorijumu zaliva Tršte  u klasama Optimist i Laser  bori se 55 jedriličara iz četiri crnogorska kluba, JK “Lahor” Kotor, JK “Jugole Grakalić” Herceg Novi, JK “Jovo Dabović” Baošići  i JK “Delfin” Tivat.

Drugog takmičarskog dana (juče) jedriličari su odjedrili tri regate, kao i prvog dana, po maestralu jačine do 10 do 14 čvorova. U klasi Optimist, Pavle Musić iz tivatskog Delfina drži prvo mjesto ispred klupskog druga Viktora Lesjaka, dok je na trećoj poziciji Romina Racković iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji djevojčica, Romina Racković je prvom mjestu, na drugom je Katja Ivanova, a na trećem Nina Strahinja, sve tri iz kotorskog Lahora.

U konkurenciji do dvanaest godina Viktor Lesjak iz tivatskog Delfina je prvi, njegov klupski drug Petar Klakor je drugi, dok je na trećem mjestu Nina Strahinja iz kotorskog Lahora.

Nikola Golubović jedriličar Delfina iz Tivta sigurno drži prvo mjesto. Tokom dva dana takmičenja i šest regata, osvojio je isto toliko prvih mjesta. Drugi je Robert Moris iz ekipe Jugole Grakalić iz Herceg Novog, a treći Miloš Vujović iz Lahora.

Stefan Anđelić iz Delfina vodi u klasi Laser Radial, sa istim brojem bodova kao i njegov klupski drug Danilo Jončić, pa nas poslednjeg dana takmičenja očekuje velika borba za titulu šampiona države u ovoj klasi. Na trećem mjestu je Ivan Pušić iz Jugole Grakalića.

U olimpijskoj klasi Laser Standard prvi je naš olimpijac Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić. Perspektivni Ilija Marković iz Delfina je drugi, treći je Matija Grabić takođe iz Delfina.

Jedriličarima predstoji još jedan dan takmičenja. Dodijela nagrada biće upriličena danas u 17 časova u Amfiteatru na Promenadi Luštica bay marine. 

Prvenstvo su organizovali Jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez uz podršku Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i kompanije Luštice Bay.

Podijeli na: