Sport

28.05.2020
656

CENTAR PERKOVIĆ POTPISAO TROGODIŠNJI UGOVOR SA PRIMORCEM

Na dan kada je Primorac 2007.g. osvojio prvu titulu prvaka Crne Gore, prvu u nezavisnoj državi, direktor kluba Dragan Samardžić potpisao je trogodišnji ugovor sa Miroslavom Perkovićem (19). Perković je jedan od najboljih mladih centara Evrope i vaterpolista koji je ove godine osigurao opstanak kotorskog kluba u A1 Jadranskoj ligi.

Tako je Primorac konkretnim potezom krenuo u stvaranje jake ekipe koja bi u dogledno vrijeme trebalo da se vrati na stare puteve slave.

„Ovim ugovorom sa Perkovićem završili smo veliki dio posla. Predstoji nam još dosta obaveza u realizaciji zacrtanog plana za stvaranje moćnog Primorca. Očekujemo da se konačno završi rekonstrukcija zimskog bazena, a u planu je uređenje i otvorenog bazena koji je godinama bio stjecište građana i mladih našeg grada“, rekao je  Samrdžić za Radio Kotor.

            Miroslav Perković, koji je u karijeri doživio i osvajanje prvenstva Evrope za omladince, a sada je već među kandidatima za najbolju selekciju Crne Gore, nastvlja tradiciju sjajnih centara  kotorskog kluba od Trifuna Ćirkovića, Branka Markovića, Ranka Perovića, Emila Nikolića, Nikole Murišića. Njima valja dodati i Adama Štajnmeca i Borisa Pavlovića koji su ugradili dio sebe u uspjehe Primorca.

          „Zadovoljan sam dogovorom sa klubom i sada se mogu maksimalno posvetiti obavezama, kako u Primorcu tako i u reprezentaciji. Očekujem da naš klub krene stazama stare slave“, rekao je Miroslav Perković koji je igračku karijeru započeo u Kataru, a uspon nastavlja u Primorcu.

(Foto - reprezentacija.me)

Podijeli na: