Sport

29.04.2021
73

BJELOBRKOVIĆ: POKAZALI SMO KARAKTER

 

Kotorska vaterpolo akademija “Cattaro” je osvajanjem trećeg mjesta u ovogodišnjem šampionatu Crne Gore pokazala, da se sa igračima radi kvalitetno i da se rezultati mogu postići uprkos pandemiji koronavirusa i svakodnevnim putovanjima u Budvu na treninge i mečeve,zbog višegodišnje rekonstrukcije kotorskog bazena.

 

“Presrećni smo,čestitao bih mojim momcima,u tri utakmice pobijedili smo Budvu,uspjeli smo da se vratimo,iako smo gubili sa tri,četiri gola razlike,pokazali smo karakter i da igrači vrijede.

Nikoga ne bih isticao,svako je dao svoj doprinos,neko više,neko manje,stariji igrači su pomogli mlađima da prevaziđu neke probleme i da dobiju samopouzdanje”,ocjenio je prethodni period trener kotorskog tima Ivan Bjelobrković.

 

On je optimista i smatra da će se stvari odvijati u pozitivnom smjeru.

 

“To su mladi momci,željni dokazivanja i pred njima je još dosta posla,nadam se da će nastaviti ovim putem.

Dosta ih je i u reprezentaciji.

Veliki problem je bazen,koji ne radi već četiri godine,sve manje djece trenira,ali nadam se da će i taj problem biti brzo riješen.

Ovim duelima sa Budvom približili smo se ostalim ekipama,malo je nedostajalo da uđemo i u finale.

Falilo je sreće i iskustva.

Nije sporno da je Primorac bolji,ali vidjeli smo da možemo”,dodao je strateg kotorskog sastava,koji u finalu plej ofa malu,ali neznatnu prednost daje Jadranu u odnosu na Primorac te da će u svakom slučaju biti interesantno.

 

Vaterpolisti Cattara osvojili su treće mjesto u crnogorskom prvenstvu, pošto su u majstorici,u bazenu "Dragan Trifunović", savladali Budvu 15-12.

 

Podsjetimo, prvi duel završen je pobjedom Budve 13-10, a uzvratila je kotorska akademija u drugom meču 7-4.

 

 

Podijeli na: