Sport

08.05.2022
315

ASANOVIĆ NAJBRŽI NA TRCI PODI-HERCEG NOVI,KAŠĆELAN DRUGI

Podgoričanin Nikola Asanović (3:45,077) ostvario je danas najbolje vrijeme u prvoj brdskoj trci za Šampionat Crne Gore u automobilizmu, na MBAT Podi – Herceg Novi 2022″, pošto je u obije trke obarao rekord staze koji je postavio juče na zvaničnom treningu.

Asanović je u prvoj trci stazu od Poda do Kamenog prešao za 1:53,289, a potom je u drugoj vožnji bio još brži i 1:51,788 i postavio ozbiljan zadatak za sve takmičare i u sezonama koje dolaze.

Ukupno drugo vrijeme nakon dvije vožnje ostvario je Nemanja Kašćelan (4:20,830), koji je za pobjednikom zaostao više od 35 sekundi (35,753), dok je treće vrijeme sa tačno sekundom zaostatka za drugoplasiranim ostvario Marko Danilović (4:21,830).

Danilović je nakon prve vožnje imao bolje vrijeme, ali je u drugoj trci Kašćelan nadoknadio zaostatak i osvojio drugo mjesto.

Na premijernoj MBAT ove sezone u Podima nastupilo je ukupno 50 automobilista iz Crne Gore i regiona.

Nažalost ove godine su izostali su takmičari iz Hrvatske ,koji su imali brdsku trku za šampionat svoje zemlje.

U Herceg Novom već nekoliko dana borave predstavnici FIA Mario Valter Oliva (Mario Walter Oliva) i Mateo Lucio, koji su promatrali pripreme za organizaciju trke i samo takmičenje. 

Predstavnici FIA izrazili su svoje zadovoljstvo ukupnom organizacijom trke i ocijenili da su sama staza i krivine, veoma kvalitetne i atraktivne za vožnju. 

Podijeli na: