Servisne informacije

25.03.2020
709

MJERE OPREZA I USLOVI RADA U OPŠTOJ BOLNICI KOTOR I BOLNICI VASO ĆUKOVIĆ U RISNU I

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije izazvane infekcijom novim korona virusom (COVID-19), dužni smo postrožiti mjere opreza i uslove rada u našoj zdravstvenoj ustanovi.

Molimo sve pacijente koji imaju zakazane preglede u specijalističkim, subscpecijalističkim i dijagnostičkim ordinacijama naše bolnice, a nemaju simptome pogoršanja bolesti ili nemaju potrebu za promjenom terapije, da iste preglede odlože i ne dolaze u bolnicu.

O istom će biti lično telefonski obaviješteni.

U predviđenom terminu za preglede u ordinacijama će raditi ljekari i medicinske sestre tako da ih po potrebi možete telefonski kontaktirati i to preko telefonske centrale bolnice 032/325-595 ili 032/325-602 (razgovor je ograničen na tri minuta ) ili preko mobilnih telefona, društvenih mreža ljekara ili medicinskih sestara.

Svi pacijeti koji imaju kašalj, povišenu temperaturu i malaksalost treba da se prvo jave izabranom doktoru ili doktoru HMP koji će najaviti dolazak u bolnicu.

Mole se svi takvi pacijenti da samoinicijativno ne dolaze u bolnicu.

Prekinut će se „hladni“ operativni program.

Pacijenti u potrebama hitnog liječenja redovno će se zbrinjavati.

Po smirivanju epidemiološke situacije Vaše odložene preglede obavićemo u što kraćem roku. Hvala na razumijevanju, navodi se u saopštenju JZU Opšta bolnica Kotor.

 


 

 

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja i mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a u cilju prevencije i suzbijanja širenja infekcije koronavirusa, u Specijalnoj bolnici „Vaso Ćuković“ Risan su do daljnjeg zabranjene posjete bolesnicima.

Ambulantni specijalistički pregledi vrše se samo za urgentna stanja (samo pacijenti sa Uputom Jedinice zavoda za hitnu medicinsku pomoć ili Uputom izabranog ljekara koji sadrži naznaku „hitno“).

Obustavlja se rad službe za fizikalnu medicinu i rehabilitiaciju, saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove.

 Kontakt telefon prijemno-hitne službe: 069 041 455

 

 

 

Podijeli na: