Servisne informacije

11.04.2021
148

ČUVARI SNA O 1988. GODINI

Na talasima Radio Kotora, nedjeljom od 14 sati i reprizno četvrtkom od 18 sati, nastavljamo sa emitovanjem novog ciklusa Čuvara sna pod naslovom "Bila jednom jedna zemlja - osamdesete".

“Osamdesete su bile godine kada je bivša Jugoslavija, u duhovnom smislu, dosegla nivo koji su zapadne zemlje dosegle krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih - moderna muzika bila je u procvatu, ljudi su se odvajali od navika svojih roditelja i željeli su da život provedu na sasvim drugi način. Teško da ćete naći nekoga na prostorima bivše Jugoslavije ko se osamdesetih godina prošlog vijeka neće sjećati kao zlatnog doba bivše države. Ne postoji polje duha koje nije doživjelo procvat u to vrijeme. To je i razlog što svi, ne samo one generacije koje su osamdesete imale prilike da prožive, u ovaj period gledaju kao na mitsko doba kada su bogovi hodali Zemljom” („Kada kažeš da sam tvoj“, Goran Skrobonja).

U osmoj epizodi, u formi godišnjaka podsjetićemo se, kroz zanimljive priče i popularne pjesme, na dogadjaje u Jugoslaviji 1988. godine.

Čuvare sna priprema Saša Karajović.

 

Podijeli na: