Politika

18.05.2020
149

URA: OMOGUĆITI POVRATAK CRNOGORSKIH GRAĐANA ZAROBLJENIH NA KRUZERIMA KOMPANIJE ROYAL CARRIBBEAN

Građanski pokret URA pozvao je danas Ministarstvo vanjskih poslova i Vladu Crne Gore da omogući povratak crnogorskih građana “zarobljenih” na palubama kompanije “Royal Carribbean”.

Crnogorski građani koji rade u ovoj kompaniji “zarobljeni” su zbog pandemije koronavirusa na Bahamima.

“Zahtijevamo što bržu reakciju Ministarstva vanjskih poslova i Vlade Crne Gore kako bi naši građani došli u svoju zemlju. Podsjećamo i na izjavu premijera koji je u martu kazao da će se svaki građanin Crne Gore, koji se zadesio uslijed pandemije vani a koji to želi, vratiti kući i da će mu država obezbijediti povratak”, navode iz GP URA.

Kažu i da su se, po saznanju medija, crnogorski građani zaposleni u toj kompaniji obraćali konzulatu Crne Gore u Njujorku ali da nisu dobili konkretne odgovore.

“Više puta im se obećavao datum povratka ali uvijek sa rezervom i bez konkretne odluke. Građani su blokirani više od 60 dana na kruzeru koji je star i gotovo neuslovan. Čak je bilo i par samoubistava na brodu i to je jasan pokazatelj koliko je situacija ozbiljna i dramatična”, ukazuju iz GP URA.

Oni poručuju da je nedopustivo da se ljudi koji su otišli daleko od Crne Gore da bi zaradili novac sada još jednom ostavljaju na cjedilu od strane svoje države.

 

(saopštenje GP URA)

 

Podijeli na: