Politika

05.05.2021
463

SAVKOVIĆ - VUKČEVIĆ: MANIPULACIJAMA OKO INCIDENTA SPC NASTAVLJA SVOJE POLITIČKO DJELOVANJE

 

 

Iako ne razumijemo baš najbolje kakve veze Demokratska partija socijalista ima sa incidentom u Kotoru, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i ovo je povod za novo, ko zna koje po redu, otvoreno političko djelovanje. Nažalost, to više nikoga ne čudi.

Pritom, donekle je iznenađujuće što Demokratsku partiju socijalista za tobožnju mržnju optužuje organizacija čiji su velikodostojnici prošle godine poručivali "ako zatreba znamo kako da se borimo", a za simbole države u kojoj djeluju - da su "kokoška" i "šiptarska zastava". Čudno je da bilo kome o mržnji slovo drži Srpska pravoslavna crkva, čija su najviša sveštena lica, među kojima i njihov sadašnji koordinator, ne tako davno javno govorila o Crnogorcima kao o "projektovanoj naciji".

Interesantno je da o mržnji govori crkva koja je prošle godine u Crnu Goru dovodila lica iz inostranstva da proklinju naše građane i sa govornica poručuju kako će gledati sjeme kako im se zatire.

Ili možda treba podsjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu na izjave o volovima i Crnogorcima, o komunističkom nakotu? Ili o lažnim ljudima? Ili o jalovom drveću koje se baca u oganj?

Kome to o mržnji govori crkva koja je kanonizovala za sveca popa Macu Vukojičića, a čiji velikodostojnici rado drže obrede posvećene tvorcima najvećih ratnih zvjerstava?

O Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom običaju držanja moralnih lekcija - toliko.

Nela Savković Vukčević, članica Glavnog odbora DPS Crne Gore

 

 

Podijeli na: