Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

30.11.2022
870

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKOG FRONTA (30.11.2022.)

Jučerašnja sjednica Skupštine Opštine Kotor nedvosmisleno je potvrdila destruktivne namjere Demokrata da ponište izbornu volju građana od 20. avgusta i formiraju neku novu većinu koja će sprovoditi lične ambicije Vladimira Jokića.

Ohrabreni novoformiranom simbiozom sa pojedinim članovima DPS-a, ovaj politički savez je mutirao u interesnu zajednicu gdje je svako pronašao svoju ulogu po principu “ko nije za sebe, nije ni za drugoga”.
Koalicija koja je činila lokalnu vlast, ona jedina legalna i legitimna, ona koju je narod izabrao, već odavno ne funkcioniše, sastanci se ne održavaju, jer na njima nisu poželjni koalicioni partneri koji imaju konstruktivne ideje koje se kose sa interesima predsjednika opštine, ali su i te kako u interesu grada i građana Kotora. Poželjni su partneri po pravilu lišeni sopstvenog suvereniteta u razmišljanju, ali pokorni Vladimiru Jokiću. Kako rekoše oprobani vlastodršci, nije dobar pametni, već poslušni.
Tako nas niko nije konsultovao ni oko izrade budžeta čije je donošenje takođe vrlo upitno, jer nam nije poznato da li se uopšte nešto radi po tom pitanju, a svi znamo što predstavlja budžet za lokalnu zajednicu.
Umjesto da se radi na rešavanju vitalnih pitanja, Demokrate uz pomoć političke korupcije i DPS-a smjenjuju kadrove DF-a i na njihovo mjesto imenuju provjerene i dokazane srbofobičare koji ne kriju da Srbe ne žele u vlasti.
U ovakvoj političkoj svakodnevici gdje su izborna volja građana i osnovna načela demokratije srozani na politikanstvo i malverzacije, a “maestralni poduhvati” predsjednika opštine na poziranje i slikanje na lokalnim proslavama, DF će na organima svoje koalicije vrlo ozbiljno razmotriti svoje dalje učešće u lokalnoj vlasti, a o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti. Do konačne odluke naši odbornici neće ućestvovati u radu lokalnog parlamenta.

Saopštenje Demokratskog fronta
 

Podijeli na: