Politika

24.12.2021
322

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST KOALICIJE ZA BUDUĆNOST KOTORA

 

Prenosimo saopštenje Koalicije Za budućnost Kotora:

Na sastanku održanom sinoć 23.12.2021.godine u 19 časova razmatrana je aktuelna politička situacija u lokalnoj upravi i tim povodom dajemo odgovor na saopštenje koalicionih partnera u vršenju vlasti u Kotoru, a u vezi jučerašnjeg prekida rada lokalnog parlamenta.

Koalicija ZBK tačnije njen veći dio koji čini pet od osam konstituenata ( Prava CG, NSD, DNP, PZP i SSR) stoji iza odluke odbornika Lazovića i Kneževića koji su tražili odlaganje skupštinskog zasijedanja dok se ne verifikuje mandat novom odborniku iz redova naše koalicije. Iako upoznata sa odlukom DIK-a da odborniku Pavlu Popoviću koji je podnio ostavku prestaje mandat, predsjednica skupštine Maja Mršulja nije obavijestila odbornike o tome već je  na zahtjev predsjednika Opštine Vladimira Jokića pokušala  nelegalno da održi skupštinsko zasjedanje.

Gospodine Jokiću, potpuno smo saglasni sa vama da će Kotorski festval pozorišta za djecu i don Brankove dane muzike i sledećeg ljeta otvoriti gradonačelnik Kotora ma ko on bio i iz koje god partije dolazio, ali dodajemo ono najvažnije u organizaciji Kulturnog centra Nikola Đurković.

Pitamo i predsjednika Opštine i građane Kotora čime se to krovna kulturna institucija u gradu zamjerila g.dinu Jokiću pa ne zavređuje njegovu pažnju i pored 36 zaposlenih koji su već pokazali i dokazali da su sposobni da organizuju kulturne manifestacije na najvišem nivou. Zbog čega g-din Jokić svoje povjerenje koje se manifestuje u dodjeli više stotina hiljada eura daje nekim NVO i vjerovali ili ne, nekim d.o.o. a ne ustanovi svoje opštine.

Dok smo na ovu temu razgovarali na koaliciji, vi ste predsjedniče tajno, radeći nam iza leđa, otišli sa predstavnicima privatnih NVO i d.o.o. u Ministarstvo kulture i vjerovatno ne spominjući ministrici da Kotor ima Centar za kulturu sa 36 zaposlenih, potpisali sporazum o saradnji i organizaciji kulturnih manifestacija.

Vaša se istina u mnogome razlikuje od naše, to smo već apsolvirali. Juče ste na skupštinskom zasjedanju rekli, a da niste ni trepnuli, još jednu „istinu“ da će u toku popodneva zasijedati Opštinska izborna komisija. Niti je zasijedala, niti je bila zakazana. Čudne su vaše istine, ali ih vi iznosite kao aksiome i u tome vam mogu pozavidijeti profilisani glumci.

U svakom slučaju neka služi vama na čast, ali mi nećemo dozvoliti  da se klasičnom zamjenom teza prikazuje briga za građane dok  njihov novac završava u privatne džepove. Ne znamo mi, a nije ni važno, ko će sledeće godine biti direktor Centra za kulturu, ali znamo da će ma ko on bio i iz koje god partije dolazio koordinirati organizacijom pomenutih manifestacija za mnogo manje novca, a sa više kvalitetnih sadržaja nego što su to radile privatne NVO i d.o.o.

I na kraju, g-dine predsjedniče Opštine, slažemo se sa vama kad kažete da niko neće privatizovati ni jednu granu društvenog života Kotora i dodajemo, makar to bio i Vladimir Jokić.

Apelujemo na potpisnike političko-propagandnih saopštenja da nas ne pozivaju u lokalni parlament zbog očuvanja vlasti po svaku cijenu, već da nas pozovu kada budu spremni na iskrene razgovore i rad po zakonu i u interesu građana Kotora- navodi se u saoptenju Koalicije Za budućnost Kotora.

Podijeli na: