Politika

21.09.2020
568

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA (21.09.)

- Danas je, u sjedištu Demokratske Crne Gore, predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, primio, Nj. E. Veselka Grubišića, ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori.


Predsjednik Demokratske Crne Gore je Nj. E. Grubišića upoznao sa Sporazumom 3 nosioca izbornih lista i istakao da je Demokratska Crna Gora ostala ono što je uvijek i bila.

„Nismo spremni da zarad mandata zloupotrebljavamo aktuelne teme koje dijele građane bez obzira na stepen emocije koje te teme izazivaju. Imamo zdrave temelje, zdravu politiku i čiste kadrove, bez uticaja bilo kog neformalnog centra moći. Čistina i stabilnost u politici princip je kojem težimo i koji njegujemo. Vidjeli ste, i nakon ovih izbora da su svi potvrdili ispravnost naše politike, a slogan 'Mir je naša nacija' postao je slogan svih političkih subjekata na političkoj sceni Crne Gore“ – istakao je Bečić.

Bečić je dodao da je koalicija „Mir je naša nacija“ u pregovorima efikasna i umjerena, te da, prema procjenama svih, pregovori idu u dobrom pravcu.

Bečić je Nj. E. Grubišiću rekao da je ključ spoljne politike otvoriti što više evropskih vrata.

Nj. E. Ambasador Grubišić je čestitao predsjedniku Demokrata na sjajnom izbornom rezultatu, kao i sjajnim porukama koje je poslao i tokom izborne noći.

„Biti druga stranka po broju mandata, a najjača u budućoj parlamentarnoj većini, nije mala stvar“, naveo je Nj. E. Grubišić.

Nj. E. Grubišić je još istakao da je umjerenost koju je koalicija manifestovala u pobjedničkoj euforiji u izbornoj noći i nakon izbornog dana ključ stabilne politike.

Ponovno je naglasio posvećenost Republike Hrvatske pregovaračkom procesu između Europske unije i Crne Gore.

„Želim da nastavimo kvalitetnu saradnju kakvu smo imali, te da je u budućnosti realizujemo na dobro Crne Gore i Republike Hrvatske“ – zaključio je Nj. E. ambasador Grubišić.

Podijeli na: