Politika

21.03.2021
384

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA (21.03.)

Najoštrije osuđujemo napad na novinara TV Vijesti, Seada Sadikovića od strane onih koji patriotizam mjere snažnim izlivima ekstremizma i huliganstva. Osuđujemo bilo koji oblik ekstremizma koji je, po pravilu, posljedica činjenja desničarskih subjekata.

S obzirom na to da su u napadu učestvovala lica blisko povezana sa desničarskim subjektima, jasna je instruisanost i namjera. Poruke koje se šalju na primitivan način svakako nijesu u interesu smirivanja tenzija i izazivaju ozbiljnu zabrinutost. Takođe, selektivan pristup u rješavanju problema iz prethodnog perioda od strane vrha bjelopoljske policije dodatno zabrinjava, s obzirom na to da se pojedincima kao pogonsko gorivo daje impuls da, iz čista mira, sprovode nasilje u gradu prepoznatom po multietničkom skladu.

Pozivamo nadležne organe da strogo profesionalno, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, riješe slučaj i najoštrije kazne učesnike incidenta.

Takođe, pozivamo građane da ne nasijedaju na jeftina politikantstva desničarskih subjekata, već da daju svoj doprinos u smirivanju tenzija.

Podijeli na: