Politika

13.02.2020
449

SAOPŠTENJE SDP KOTOR

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Kotoru potpisavanje peticije za usvajanje zakona o izmjanama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se značajno mijenjaju uslovi penzionisanja za hiljade naših građana, povećava minimalna penzija za 20%, smanjuju broj godina potrebnih za penzionisanje i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere.

Potpisavanje smo nastavili u Kotoru, gdje su ispred Starog grada sa građanima razgovarali predsjednik OO SDP Kotor dr Ivan Ilić i članovi lokalnog odbora SDP.

“Svako odgovorno društvo mora voditi posebnu brigu o penzionerima i njihovom socijalnom položaju. Oni koji su gradili i stvarali Crnu Goru zaslužuju da žive bolje i to je obaveza cijeloga društva. SDP ovom inicijativom želi da doprinese boljem statusu penzionera i zato od građana dobijamo snažnu podršku za ovu našu borbu” – naveo je u razgovoru sa građanima predsjednik OO  SDP Kotor i potpredsjednik SDP dr. Ivan Ilić.

Potpisivanje se nastavlja i ove sedmice, a za vikend će biti organizovano u Budvi i Tivtu – stoji u saopštenju SDP Kotor

Podijeli na: