Politika

10.08.2021
421

SAOPŠTENJE POTPREDSJEDNIKA OPŠTINE SINIŠE KOVAČEVIĆA: NE PRIMAM DIREKTIVE I NE IDEM PO MIŠLJENJE U PODGORICU

Prenosimo saopštenje za javnost potpredsjednika Opštine Kotor Siniše Kovačevića koje je danas upućeno našoj redakciji.

Prijatno sam iznenađen da  su me dugogodišnji srpski nacionalni radnici i preduzetnici udostojili odgovora s obzirom na moje minorno političko djelovanje i rezultat iz 2016. godine kad sam bio nosilac liste Demos-a.

Prosto se osjećam ushićeno, a i to je malo da opišem svoja osjećanja.

Mogu da potvrdim da  je rezultat Demos-a koji često spominjete, u nedostatku neke druge argumentacije i zamjerke na moje sadašnje političko djelovanje i obavljanja funkcije u izvršnoj vlasti grada tačan.

Tako je!

Demos nije prešao cenzus ali zato jeste vi koji ste sa svojim mandatima koje ste tada dobili , iznevjerili povjerenje građana Kotora. Kako tada, tako i sada!

Šta ste gospodo nacionalni preduzetnici, "učesnici svih srpskih oslobodilačkih ratova osim onog 1389 " uradili za Kotor?

Šta ste uradili tada, a šta radite sada?

Uradili ste za sebe i za svoje familije i partijske poslušnike!

Treba li napomenuti da ste samo u kotorskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija doo”, gubitašu sa skoro 90 odsto gubitaka na mreži, od 15. februara 2021. zaposlili 34 osobe?

Treba li napomenuti da u istom preduzeću imate pravnog savjetnika po Ugovoru o djelu i pored svoje Pravne službe, a koji za svoje usluge "savjetovanja" prima 600 evra mjesečno?

Treba li napomenuti da ste prije neki dan htjeli predati u ruke manjinskim akcionarima preduzeće Luka AD?

Treba li napomenuti da ste vršili psihičke i fizičke pritiske na svog odbornika da podnese ostavku jer nije htio da po vašoj direktivi bojkotuje sjednice Skupštine,  a samim tim i građane koji su ga birali?

Treba li napomenuti da ste ucjenama sa pozicije Savjeta Centra za kulturu pokušali  da onemogućite održavanje Festivala pozorišta za djecu?

Gospodo nacionalni radnici i preduzetnici, da li ste se jedno jutro za ovih osam mjeseci probudili s nekom idejom kako da unaprijedite život u Kotoru?

Naravno da niste! Trudite se da unaprijedite lično svoj! Moram priznati, odlično vam ide!

Gospodo, vi ne volite Kotor, vi samo gledate svoje lične i partijske interese i to građani odlično znaju.

Od opštinskih preduzeća, napravili ste privatne feude.

Za razliku od vas, ne primam direktive i ne idem po mišljenje u Podgoricu.

I na kraju, svi znaju moj izborni rezultat iz 2016, ali već skoro desetak godina, javnost je uskraćena za vaše pojedinačne jer se iz straha od izbornog rezultata krijete u koaliciji DF-a.

Potpredsjednik Opštine Kotor

Siniša Kovačević

Podijeli na: