Politika

01.02.2020
603

SAOPŠTENJE OO SDP KOTOR

Dr Ivan Ilić na čelu OO SDP Kotor

Opštinski Odbor SDP Kotor izabrao je predsjednika, potpredsjednike i sekretara OO, kao i novi saziv predsjedništva OO. Za predsjednika je jednoglasno izabran primarijus dr Ivan Ilić, dok će potpredsjednici OO SDP u narednom periodu biti dr Tena Božović, odbornica u Skupštini Opštine i Branko Nedović. Sekretar OO će u narednom periodu biti preduzetnik Zoran Pajović.

 Ivan Ilić je jedan od najuglednijih crnogorskih hirurga, a društveni angažman je započeo tokom devedesetih kroz snažnu podršku ideji građanske, evropske i multinacionlne Crne Gore. Bio je predsjednik Hrvatskog građanskog društva, tadašnje krovne organizacije hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

On je u pozdravnom govoru, zahvaljujući na podršci, istakao da je potrebno dodatno osnažiti ideju otvorene i tolerantne Crne Gore i među našim sugrađanima tražiti ono što nas sve zajedno ujedinjuje. 

"Našem gradu je potrebno da sve ono što su naši preci stvarali bude na raspolaganju i našim potomcima. Da imovina ovog grada, od Luke do brojnih vrijednih nekretnina i turistčkih potencijala bude korišćena za opšte dobro, za kvalitetniji život svih naših sugrađana. Zbog toga smo odlučni da nastavimo našu borbu za Kotor koji pripada svima, bez obzira na politčku ili neku drugu osobenost, jer će se tako naš grad razvijati na najbolji način - kao što se razvijao i kroz istoriju" - naveo je Ilić u obraćanju članovima Opštinskog odbora. 

 Medijski pul SDP

Podijeli na: