Politika

30.05.2021
168

SAOPŠTENJE DSS-a POVODOM IZBORA MITROPOLITA CRNOGORSKO - PRIMORSKOG I EPISKOPA BUDIMLJANSKO - NIKŠIĆKOG

Prenosimo saopštenje DSS-a:

 

Demokratska srpska stranka sa čednom radošću u duši dočekala je vijesti da je na zasijedanju Svetog arhijerejskog sabora za novog Mitropolita crnogorsko - primorskog izabran episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a za episkopa budimljansko nikšićkog episkop dioklijski Metodije!

Neskrivena radost koja je zavladala u Crnoj Gori koja izbija iz srca vjerujućeg naroda je dokaz i Božje i narodne volje!

 Sada kada je zvanično obznanjeno ko je naš novi mitropolit, završava se višednevno mučno navijanje i licitiranje dobronamjernih i onih drugih, o tome ko bi trebao sjesti na tron blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, na Cetinju?! Vjerujući narod i sveštenstvo  je svo ovo vrijeme znalo kome to po svemu pripada, samo se čekalo da Sabor to javno obznani!

 Izborom dragog nam i ukog mitropolita Joanikija doživjeli smo svojevrsnu katarzu! Odjekuju radosni zvuci crkvenih zvona, raduje se vjerujući narod, gore društvene mreže, raduje se članstvo Demokratske srpske stranke!

 Neka nam je srećan izbor dva velika dostojna monaha! Želimo im dug život i da narodu vjernom donesu mir u napaćenim dušama!

Dostojni!

            

                                                                                                 PREDSJEDNICA

                                                                                                  Dragica Perović

Podijeli na: