Politika

11.09.2020
829

SAOPŠTENJE DEJANA VUKŠIĆA POVODOM ODGOVORA DIK-a NA PRIGOVOR

Državna izborna komisija usvojila je prigovore na izvještaj Opštinske izborne komisije Kotor kojim se jedan mandat dodjeljuje HGI-ju. 

Poništenom odlukom OIK Kotor, odlazeći režim još jednom je očajnički pokušao da prekroji izbornu volju građana očiglednim kršenjem zakona i namjernim pogrešnim tumačenjem normi koje uređuju izborni sistem. DPS ovakvim perfidnim izvještajem nanosi najviše štete upravo izbornoj listi HGI jer se na ovaj način stvara utisak da neko želi da uzme nešto što mu zakonski ne pripada i na taj način pokušava unijeti nepotreban nemir i podjele među građanima Kotora.

Smatramo da su članovi Opštinske izborne komisije, koji su svojim glasom donijeli odluku kojom se vrši “otimačina” mandata i prekrajanje izborne volje građana Kotora,  povrijedili Ustav Crne Gore, te svojim postupkom zašli u zonu krivične odgovornosti. Naš pravni tim priprema krivične prijave koje će biti predate Specijalnom državnom tužilaštvu, imajući u vidu da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prigovore na Izvještaj OIK podnijeli su nosioci izbornih lista Koalicija „Za budućnost Kotora“,  zatim „Kotor je naša nacija“ – Vladimir Jokić  i URA Kotor – Crno na bijelo, dok izborna lista Socijalisti – Dr Branko Baćo Ivanović nije izjavila prigovor na izvještaj OIK kojim su mandati nezakonito raspodijeljeni.

 

(SAOPŠTENJE KOALICIJE ZA BUDUĆNOST KOTORA)

Podijeli na: