Politika

22.12.2021
95

RESSLER VUKSANOVIĆU - PODRŠKA HGI-ju I HRVATIMA U CRNOJ GORI

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović imao je susret u Zagrebu s hrvatskim zastupnikom u Evropskom parlamentu Karlom Resslerom. Tim povodom prenosimo saopštenje HGI-ja u cjelosti:

“Neformalni i sadržajni sastanak, u ozračju prijateljstva i razumijevanja, iniciran je od strane potpredsjednika Mladih Evropske pučke stranke i zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u EU Parlamentu, a plod je komunikacije koju imaju još od prije.

Vuksanović je zahvalio Ressleru na interesu za situaciju u Crnoj Gori i za položaj Hrvata u njoj. On je informisao  sagovornika o političkom i društvenom stanju hrvatske zajednice nakon izbora. Oni su detaljno razgovarali i o samom izbornom procesu i manevru sa strane koji je imao cilj da eutanizuje  politički život Hrvata neuspjehom HGI - ja na izborima 2020. godine. Ipak, Hrvatska građanska inicijativa pokazuje sve vrijeme ozbiljnost, odgovorno političko ponašanje i vitalitet, što joj je dalo prepoznatljivost kao autentičnoj stranci Hrvata koja se bori za prava hrvatske nacionalne manjine, a svojim brojnim aktivnostima, koje nisu koncentrisane samo u kratkom predizbornom vremenu, izgradila je status uvažavanja i partnera službenog Zagreba, a poštovanje i samih političkih suparnika. Zastupnik Karlo Ressler izrazio je puno razumijevanje i podršku rukovodstvu Hrvatske građanske inicijative i iskazao spremnost da svojim zalaganjem u Evropskom parlamentu da puni doprinos u zaštiti hrvatskog identiteta u Crnoj Gori. On je naglasio da je uvijek spreman pomoći predstavnicima hrvatske zajednice i svima koji se zalažu za opstojnost Hrvata.”

 

Saopštenje - HGI

 

Podijeli na: