Politika

08.05.2022
940

REGOVANJE NIKA KLOPANA NA SAOPŠTENJE ŠPIRA VULOVIĆA

Prenosimo reagovanje potpredsjednika OO NSD Kotor Nika Klopana na saopštenje Špira Vulovića od 07.05.2022.

 

Demokrate su odavno izgubile pojam nacionalizam, ali samo ako je u pitanju srpski nacionalizam, svi ostali vidovi nacionalizma su im objeručke prihvatljivi pod plaštom građanstva. Nova Srpska Demokratija je nacionalna stranka koja se bori za interese svih građana CG, ali i za jednaka prava srpskog naroda u CG, tako i za očuvanje srpske kulture, istorije i tradicije na ovim prostorima.

 Gospodine Vuloviću ima nas koji se nećemo odreći svoje kulture, nacije, jezika i tradicije zbog par procenata glasova ili jednog tapkanja po ramenu nekog predstavnika ambasade. Da li je gospodin Vulović za citiranje Njegoša morao da upotrijebi „google translate“ pošto se u DCG se ne zna kojim jezikom govore?

Vidim  da je gospodinu Vuloviću prihvatljivo da „Svetosavske Dane“ naziva zimskim kulturnim svečanostima, ali i da mu smeta da se u Kotoru prikaže film o litijama, da podržava glasanje odbornika Demokrata protiv ćirilice, a čak mu i ne smeta  kada predsjednik opštine sponzoriše NVO i DOO preduzeća stvorena od strane DPS-a, sporazumom koji je potpisao iza mojih leđa, iza leđa građana Kotora, ali i iza njegovih leđa, gdje je gospodin Vulović tvrdio da je taj sporazum neobavezujući. Baš me sada interesuje „novo“ mišljenje gospodina Vulovića o tom sporazumu?

Na sastancima je gospodin Vulović pričao jedno i praktično smo došli do dogovora, ali šta je bio prekidač da se ponovo vrati u domen razmišljanja i djelovanja svog predsjednika vjerovatno on najbolje zna.

Nama inputira neko pisanje saopštenja sa DPS-om, dok su oni uveliko pregovarali sa DPS-om o podršci u Kotoru i  to u kabinetu predsjednika opštine. Interesuje me gdje nestade ono obećanje Demokrata da neće sa DPS-om ni za isti sto,  a kamoli u koaliciju? Da li je obećanje nestalo po hodnicima stranih ambasada ili finansirajućih DOO firmi i NVO organizacija neka narod procjeni.

Kada je gospodin Vulović ovako „ažuran“ i „principijelan“ u odbrani svog predsjednika, interesuje me zašto nije na skupštini odmah reagovao na tvrdnje gospodina Avramovića o pregovorima sa DPS-om, što je čak i predsjednik Jokić potvrdio. Najvažnije je da su to čuli građani Kotora!

Da li ste predsjednika OO DPS Kotor poslije pregovora vodili na proteste koje ste organizovali širom Crne Gore zbog prevara izborne volje ili ste vašu prevaru i pregovore sa DPS-om stavili u fasciklu „top secret“?

Na naš poziv da se na Radio Kotoru održi sučeljavanje povodom aktuelne situacije i organizacije kulturnih svečanosti, gospodin Vulović je odgovorio da je sve rekao na sastancima koalicije. Vjerovatno je gospodin Vulović odbio sučeljavanje jer je na sastancima koalicije pričao jedno, a poslije toga pričao i radio suprotno, pa zbog straha od one narodne „u laži su kratke noge“ odbio da izađe pred građane Kotora.

Ovim reagovanjem stavljamo tačku na prepisku o ovoj temi i ostavljamo otvoren poziv gospodinu Vuloviću i predsjedniku Jokiću da na radio Kotoru javno ukrstimo argumente.

 

Potpredsjednik OO NSD Kotor Niko Klopan

 

Podijeli na: