Politika

20.08.2021
424

REAGOVANJE PREDSJEDNICE DSS: ZORAN DŽIMI GOPČEVIĆ SPORTSKA LEGENDA O KOJEM SE GOVORI SA PUNO UVAŽAVANJA

Demokratska srpska stranka (DSS), ne može ostati imuna na udružena reagovanja Hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatske građanske inicijative (HGI), vezano za najnoviju Odluku kotorskog parlamenta o podizanju spomen- obilježja, davanjem naziva javnom objektu, zimskom bazenu u Kotoru „Zoran Džimi Gopčević“.

Demokratska srpska stranka se pita, čemu ova udružena ujdurma u vezi lika i djela našeg preminulog sugrađanima Zorana Gopčevića, sportske legende? Čemu, baš sada, služi tolika posthumna halabuka? Opravdano se čudimo i pitamo-gdje ste gospodo iz Hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, HNV i HGI bili 2015. godine, kada je upravo od strane ovog istog lokalnog parlamenta, baš kao i ove 2021. godine, sa puno pijeteta ime Zorana Džimija Gopčevića dodijeljeno jednoj ulici, u naselju Orahovac.

Bez namjere da budemo maliciozni, možda su razlozi vaše ljutnje u činjenici što je tada odbornica HGI, kao dio vladajuće većine, glasala za pomenutu odluku, a što ove 2021. godine, nijeste bili u prilici da glasate, obzirom da niste ni pozicija, ni opozicija u lokalnom parlamentu?! Ako je to u pitanju, tu vam vladajuća većina i mi iz DSS, zaista, nikako ne možemo pomoći, tim prije jer je u pitanju skupštinska odluka koju je glasala vlast i opozicija, sa jednim uzdržanim glasom!

A to, da li je neko bio sa ove ili one strane 90-tih godina i kasnije, je u najmanju ruku na nivou rekla-kazala, o čemu, naravno, možemo razgovarati i raspravljati tek ako bi, i kada bi zvanični organi i institucije u skladu sa Ustavom i zakonom donijeli odgovarajuću odluku.
Stoga, da zaključimo, za DSS važi da je sportska legenda pok. Zoran Džimi Gopčević, u Kotoru, i ne samo Kotoru, prepoznat kao dobar sin, brat, suprug, otac, komšija i sugrađanin, o kome se u sportskim krugovima i na svakom drugom mjestu govori sa puno poštovanja i uvažavanja.

Saopštenje predsjednice Demokratske srpske stranke Dragice Perović

Podijeli na: