Politika

04.05.2021
260

OO NSD: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO FAŠISOIDNE ISPADE

 

Predsjedništvo Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Kotor najoštrije osuđuje fašisoidne ispade, skrnavljenje crkve Svetog Nikole, kao i najprizemnije uvrede na nacionalnoj osnovi upućene popadiji Ivani Krivokapić.

 

Mladi Kotorani, sportisti, koji umjesto da svoje sugrađane obraduju dobrim rezultatima, s nevjerovatnom količinom mržnje i primitivizma, svojim 

vandalskim ponašanjem nanose štetu i Kotoru i Kotoranima, skrnaveći hram  Svetog Nikole po kojem je naš grad i te kako prepoznat.

 

To je hram pod kojim se vjerni narod sabira i okuplja u slozi i zajedništvu od početka dvadesetog vijeka. Ipak, ne čudi ovakvo ponašanje mladih, nedovoljno obrazovanih ljudi kojima rukovodi DPS dirigentska palica. 

 

Oni, u odsustvu empatije i odgovornosti prema sebi i drugima, poučeni "sofisticiranom" koreografijom sa svakonedeljnih "patriotskih okupljanja" na kojima se mogu čuti Tompsonove pjesme i najprizemnije uvrede upućene sugrađanima srpske nacionalnosti, slave neku njihovu Crnu Goru za koju ni mi, ni naši preci, a bogami ni njihovi, nikad nijesu čuli, a kamoli se za takvu borili.

 

Poručujemo da ovakvo ponašanje neće i ne smije biti tolerisano, pogotovo što nije prvi put da se ova crkva oskrnavi od strane sličnih, primitivnih junoša. 

 

Apelujemo na sve nadležne organe da u što kraćem roku primjereno sankcionišu počinioce ovog necivilizacijskog čina.

 

Predsjedništvo OO NSD KOTOR

 

Podijeli na: