Politika

27.12.2019
657

ODRŽANA SJEDNICA OPŠTINSKOG ODBORA DPS-A KOTOR

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor proslijeđeno nam je saopštenje povodom sjednice koja je održana sinoć. U nastavku prenosimo saopštenje u cijelini.

 

“Sinoć je održana sjednica Opštinskog odbora DPS Kotor kojom je presjedavala predsjednica Tatjana Stanovčić . Na sjednici je razmatrana i usvojena Odluka o formiranju Savjeta za praćenje izbornog programa na čijem čelu je imenovan Borislav Boro Kašćelan.

Takođe, razmatrane su i usvojene informacije o radu Opštinskog odbora, kluba odbornika kao i informacija o radu lokalne samouprave.

Istaknuto je da je na kraju kalendarske godine, uz praznovanje, potrebno svesti račune i izvesti zaključke o učinjenom. Kako je za nama intenzivna godina, a pred nama period važnih planova i ostvarenja, iznesene su informacije o aktivnostima i planovima za 2020. godinu.

Ovo je bila prilika da se rezimira rad lokalne samouprave, čiji je moto od samog početka bio i ostaće “Obećano - ispunjeno”. Od uklanjanja šuta sa lokacije nakadašnjeg Fjorda, početka radova na pothodniku,  aktivnog angažovanja Direkcije za uređenje i izgradnju u svim djelovima opštine Kotor; preuzimanja vaterpolo kluba Primorac – simbola grada od strane Opštine Kotor, donošenja  vitalih odluka za razvoj grada u lokalnom parlamentu…

Na održanoj sjednici istakunte su i novine kojima želimo da obradujemo naše sugrađane u 2020. godini kao što su nove subvencije - senior kartice, studentske kartice, nadoknade za novorođenu djecu i besplatni udžbenici za svih devet razreda osnovne škole - kao što smo i obećali na početku mandata, samo su neke od istaknutih novina.

Na sjednici je naglašeno da je misija Opštinskog odbora DPS-a i lokalne samouprave posvećenost gradu Kotoru u cjelini i svim generacijama njegovih stanovnika, u skladu sa njihovim potrebama” – navodi se u saopštenju Informativne službe OO DPS Kotor.

Podijeli na: