Politika

23.07.2020
107

MILANOVIĆ PODRŽAO HGI  

Prenosimo saopštenje Hrvatske građanske inicijative (HGI) koje je danas pristiglo u našu redakciju

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je danas u Zagrebu izaslanstvo Hrvatske građanske inicijative u sastavu: Adrijan Vuksanović, predsjednik HGI-ja; Ilija Janović, potpredsjednik HGI-ja i Tanja Grabić, članica Predsjedništva HGI-ja. Na sastanku s predsjednikom Milanovićem razgovaralo se, između ostalog, i o predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Predsjednik Milanović je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao značaj da Hrvati sudjeluju u političkom životu Crne Gore čuvajući svoj identitet, a jednako tako dajući konstruktivni doprinos u procesima koji su važni za jačanje crnogorske državnosti i njene pozicioniranosti u zapadni civilizacijski krug. Predsjednik Zoran Milanović je izrazio punu potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi pred izborni ciklus, koji je zakazan za 30.VIII. Vuksanović je zahvalio predsjedniku Milanoviću na podršci, kako HGI - ju, tako i Crnoj Gori u procesu europskih integracija. Podijelio je i više nego pozitivne dojmove vezane za njegovu posjetu Crnoj Gori i otvaranje preostalog Pregovaračkog poglavlja 8.

Delegacija HGI - ja nastavlja boravak u Zagrebu gdje će se susresti s brojnim predstavnicima političkog, društvenog i privrednog  života Republike Hrvatske.

 

Podijeli na: