Politika

20.06.2020
238

MILANOVIĆ BRODOM STIŽE U CRNU GORU

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće na poziv predsjednika Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 22. i 23. juna,prenosi TVCG.

Milanović će u Crnu Goru doputovati vojnim brodom u luku Tivat nakon čega će ga u Rezidenciji na Cetinju, uz najviše državne počasti, dočekati Đukanović.

"Predsjednici država Crne Gore i Hrvatske će nakon susreta i zvaničnog sastanka uz prisustvo delegacija, dati izjave za javnost", kaže se u saopštenju iz kabineta Đukanovića.

Navodi se da će Đukanović i Milanović posjetiti muzej Kralja Nikole na Cetinju.

Drugog dana posjete, predsjednici će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.

Kako je saopšteno, nakon toga je planiran radni ručak koji u čast visokog gosta priređuje Đukanović.

Milanović će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i premijerom Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

"Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom COVID 19", kaže se u saopštenju.

Podijeli na: