Politika

03.03.2021
280

LP: ZATVORITE GRANICE, VAKCINIŠITE NAROD I DAJTE MU ŠANSU DA PREŽIVI

Zbog alarmantne zdravstvene i epidemiološke situacije nužno je bez oklijevanja danas zatvoriti granice i ograničiti ulazak samo sa negativnim PCR testom, a zatim uvesti potpuno “zaključavanje” cijele države. Ujedno pozivamo da u svi raspoloživi javni i privatnu resurse uključe na pronalaženju novih kanala za dobijanje potrebnog broja vakzina jer je evidentno da sadašnja vlada nema kontrole nad nastalom situacijom kao ni nad mehanizmima za nabavku dovoljnih količina vakcina. 

Ovo više nije pitanje ličnog stave o postojanju virusa ili ličnog odnosa prema epidemiji već je pitanje biološkog opstanka građana Crne Gore. Lako je gospođo ministarko zdravlja za izbore i to što vi i vaša vlada imate neke vaše argumente za održavanje ovakvog stanja u državi ali je neprihvatljivo da se dozvoli dalje pogoršavanje stanja i rapidno povećanje broja preminulih. 

Mediji su objavili da je Institut za javno zdravlje juče saopštio podatak da je od posljedica virusa korona u februaru preminulo 210 građana, što je u odnosu na januar povećanje za čak 70 odsto. Kada se tome još dodaju više nego katastrofalni rezultati vlasti u borbi protiv COVID-19 dolazimo do činjenice da je od 4. decembra prošle godine, kada je u Skupštini Crne Gore izabrana nova vlada do 2. marta ove godine, preminuo 501 građanin Crne Gore. Ovaj broj preminulih predstavlja polovinu od ukupnog broja preminulih od početka epidemije, polovinom marta prošle godine

Posebno je važno strogo kontrolisati poštovanje mjera u javnoj upravi i uslova u kojima rade zaposleni u državnim organima i preduzećima jer se u zgradama u kojim se nalaze ministarstava u kancelarijama na malom prostoru nalazi po četiri i više osoba, na ulazima se ne kontroliše temperatura zaposlenim kao ni strankama koje dolaze, ne nose se maske ni od strane rukovodećeg kadra i ne insistira se na mjerama stroge distance. Pozivamo inspekciju da hitno interveniše i izvrši kontrolu upravo ministarstava i vlade i da ih sankcioniše zbog napoštovanja mjera. Takođe, ističemo da je važno da se obezbijede strogo kontrolisani uslovi za rad službenika i da se omogući obavezan rad od kuće za svakog od službenika kojem je to neophodno odnosno da ni u jednoj kancelariji ne bude više od dvoje zaposlenih koji se nalaze na propisnoj udaljenosti.

Još jednom ponavljamo poziv zatvorite granice, nabavite vakcine, poštujte upravo vi iz vlasti mjere koje propisujete i dajte ovom narodu šansu da preživi

(PR služba LPCG) 

 

Podijeli na: