Politika

01.09.2020
297

LP: SVJEDOČIMO ESKALACIJI EKSTREMIZMA, POZIVAMO NA UZDRŽANOST

Liberalna partija poziva građane na uzdržanost a lidere partija opozicije na odgovornost prema društvu i građanskom miru. Svjedočimo eskalaciji ekstremizma i nacionalizma na ulicama crnogorskih gradova uz stalne provokacije Crnogoraca i nacionalnih manjina ili drugih vjerskih zajednica. Takvo nešto je nedopustivo u savremenoj i građanskoj državi i šalje nam jasnu poruku kakvo bi društvo mraka i nemira željele određene političke strukture koje već godinama pokušavaju da destabilizuju društvo.

Crna Gora i njeni građani odoljeli su i mnogo težim izazovima pa će odoljeti i ovakvoj nacionalističkoj agresiji, uz sveopšte veselje centara moći iz Beograda, Banjaluke, crkvenih krugova, klerofašista i desničara iz regiona i države.

Važno je sačuvati prisebnost, procesuirati sve delikvente i poslati jasnu poruku da nema mjesta u Crnoj Gori takvim pojdincima i takvim pojavama. Mi liberali im poručujemo kakvi god da su rezulatati političke utakmice, nećete ugroziti Crnu Goru. Bili smo na braniku slobodne i građanske države kad je bilo najteže, bićemo i danas u sjutra i nećemo nikada dozvoliti da iko ugrožava naše komšije, prijatelje i sugrađane drugih vjera i nacija.

PR služba LPCG

 

Podijeli na: