Politika

05.12.2020
451

LP: DA LI JE SRBIJA DOBILA DRUGU VLADU? NEĆEMO DOZVOLITI DA KREČITE PROŠLOST!

Nije se ni mastilo na potpisu o proglašenju Vlade osušilo, a već je demantovan premijer i njegova poruka o tome kako Crna Gora neće biti druga srpska država. Upravo pristalice njegove liste i drugih lista koje su mu dale mandat, slavile su na ulicama, ne poštujući mjere NKT, a veličajući drugu državu. Izgleda da je Srbija sinoć dobila još jednu Vladu, jer kako drugačije objasniti onolike zastave države Srbije na ulicama i horsko pjevanje nacionalističkih pjesama, klicanje Srbiji i Kosovu, a sve u čast izbora nove Vlade u Crnoj Gori?

Nikakva korist od verbalnih vratolomija Zdravka Krivokapića niti od slikanja sa crnogorskim obilježijima njegovih ministara, do juče najvulgarnijih nacionalista i promotera velikosrpstva. Svi pokušaji da umiju svoje biografije i svoja suštinska uvjerenja i predstave se kao nezavisni eksperti ili neko bez zadnje namjere, unaprijed su osuđeni na propast. Mi liberali nećemo dozvoliti da kreče prošlost, da peru svoje biografije i da nastavljaju da siju smutnju svojom slatkorječivošću dok Crnu Goru vode ka svojem suštinskom cilju- posrbljavanje, jačanje crkve, jačanje uticaja Srbije, prekrajanje istorije i pečat svega toga žele da dobiju na popisu 2021. Poštovana gospodo, nije ovo više 1920., već 2020., prošlo je stotinu godina i danas Crna Gora nije moneta za vaša potkusurivanja niti je narod neznaven i zaveden da se možete tek tako igrati sa našim sudbinama.

Plašimo se od pogubnih posljedica koje će ova Vlada ostaviti i na polju ekonomije, finansija, prosvjete, turizma. Jedini kriterijum za većinu ministara bio je stepen lojalnosti ideji velikosrpstva i crkvi, dok je njihovo iskustvo u drugim oblastim a naročito na ovakvo zahtjevnim poslovima, zanemarljivo. Ali očigledno vrlo dovoljno za osnovni cilj aktuelne Vlade. Po staroj matrici, toliko puta oprobanoj, što je Crna Gora slabija i manje razvijena, to je, oni vjeruju, lakši plijen za njihovu okupatorsku politiku.

Ono što nas relaksira jeste što ćemo, prije nego li stignu da naprave nepopravljivu štetu u Crnoj Gori, ovu Vladu smijeniti, a njene idejne tvorce zauvijek poslati na smetlište istorije. Oni koji su pod izgovorom promjena a iz redova građanske i crnogorske političke opcije, prije svega URA, podržali ovakav sramotni konglometar velikosrpstva i klerikalizma i radi ličnih ambicija i sujeta bacili pod noge državu i društvo, takvi su već, a da ni sami nijesu svjesni, završili na najsraminijm stranicama crnogorske istorije, prije nego li i njihov projekat ovakve Vlade.

 

(PR služba LPCG)

 

Podijeli na: