Politika

30.03.2021
436

LP -SAOPŠTENJE ZA JAVNOST (30.03.)

Nijedna stvar ne biva bez uzroka, nego je sve s razlogom i po nuždi.
Skupština Vaterpolo kluba “Primorac” Kotor za XI izbornu sjednicu Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore dosadašnje delegate, proslavljene crnogorske vaterpoliste: Veljka Uskokovića, Mlađana Janovića i Tona Petrovića zamijenila je Mirzom Krcićem, Jovanom Ristićem i Ognjenom Vukasovićem.
Aktuelna opštinska vlast ovim činom želi da dokaže građanima svoju principijelnost tj. da partijska, vjerska i nacionalna pripadnost neće biti uslov za dobijanje poslova i obavljanje funkcija, već će sposobnost i kvalitet biti jedini uslov.
Jedan od kandidata za predsjednika je Mirko Vičević, jedan od najtrofejnijih crnogorskih sportista, koji je svojim rezultatima u vaterpolu obezbijedio da se njegovo ime nađe u kući slavnih, afirmišući VK “Primorac”, svoj grad i državu Crnu Goru.
Kotor je bio kulturni, privredni, administrativni i sportski centar Boke. Kako je koja institucija preseljavana, Kotor postepeno gubi taj status.
Da bi povratio taj status neophodno je povratiti institucije. Za to je potrebno imati kompetentne ličnosti koje će stati  na čelo državnih institucija.
Kandidat Mirko Vičević je najkompetentnija ličnost za predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.
Prilikom delegiranja kandidata za Skupštinu Vaterpolo i plivačkog saveza nadam se da su imali za cilj da se izabere najkvalitetniji kandidat za ovu funkciju.
Učešćem i vašim izjašnjavanjem na Skupštini Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore građanima Kotora pokazaćete koliko Vam je stalo do Kotora, na ispitu je Vaš lokalpatriotizam”, navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora Liberalne partije Crne Gore Kotor,   Vida Draškovića.
 

Podijeli na: