Politika

21.05.2020
363

KRIVOKAPIĆ-DEMOKRATIJA I PRAVDA MORAJU BITI DIO DRŽAVOTVORNE POLITIKE

Svako uspinjanje u nezavisnoj Crnoj Gori pred lice Njegoša nas podsjeti na snagu stvaralaštva koja je održala Crnu Goru, znamo njegovo pjesništvo ali zaboravljamo kako se stvaraju država i institucije.

Upravo je to poruka ove godine našim međunarodnim partnerima, Crna Gora je skliznula iz demokratije u ne-demokratiju i to je posljednje upozorenje za državotvornu politiku da se okrene Ustavu i jačanju institucija.

Bez toga ne može biti odbrane Crne Gore. Demokratija je u modernom vremenu najbolja i jedina odbrana Crne Gore. Ona je uslov za pravdu i pošten život građana, za pristojno življenje građana i za jaku Crnu Goru.

Ko god hoće da se zove državotvorcem, to mu je prvi zadatak, da se vratimo među demokratije. A onim našim sugrađanima je poruka da ne idu protiv otadžbine koju su stvarali njihovi preci, da ne budu tuđa sreća, a svoja i naša nesreća i da nemaju druge kuće nego Crne Gore. Samo tako, sa vlašću koja je spremna da krene prema demokratiji i ovom opozicijom koja hoće biti u svojoj otadžbini i svojoj jedinoj kući Crnoj Gori, možemo se dogovoriti oko razvoja i boljeg života građana. Nek je vječna Crna Gora.

 

Ranko Krivokapić

Počasni predsjednik SDP

 

Podijeli na: