Politika

03.09.2020
406

HRS JE ODLUČNA PRISTUPITI BLOKU ZA EVROPSKU CRNU GORU

Saopštenje HRS:

"Hrvatska reformska stranka Crne Gore - HRS je odlučna pristupiti bloku za evropsku, građansku i antifašističku Crnu Goru.

Imajući u vidu činjenicu da su predstavnici državotvornih partija iskazali spremnost da okupe sve progresivne snage, političke subjekte i pojedince koji su spremni da daju snažan dopinos očuvanju identiteta, suverenosti i neovisnosti građanske i multietničke države Crne Gore, HRS se apsolutno smatra čimbenikom tog bloka.  


HRS je politička stranka koja baštini istinske građanske vrijednosti i nikada neće prihvatiti da bilo koji subjekat ili pojedinac urušava temelje na kojima počiva neovisna, multietnička i sekularna država Crna Gora.  

HRS oštro osuđuje sve one koji, proslavljajući navodno pobjedu na izborima, šalju poruke mržnje narodima drugih nacija i vjera, narušavajući na taj način mir i dostojanstvo svakog građanina Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj, nacionalnoj ili vjerskoj strukturi pripadali.

HRS će se u svom djelovanju zalagati i iskreno raditi na afirmaciji zajedništva svih naroda i narodnosti u Crnoj Gori, cijeneći dosadašnju opredijeljenost Crne Gore za viševjersku i višenacionalnu toleranciju, po čemu je prepoznata i cijenjena u Evropi i svijetu". 

Podijeli na: