Politika

22.10.2022
581

HGI: VUKSANOVIĆ PODNIO OSTAVKU

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović podnio je ostavku na mjesto ministra u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz ove stranke.

Saopštenje Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske građanske inicijative prenosimo u cjelosti:

“Nakon sinoćnjih dešavanja u Skupštini i nelegalne smjene ministara Konjevića i Krivokapića, podnosim ostavku na mjesto ministra u Vladi Crne Gore. Smatram da je motiv za smjenu ministara u već smijenjenoj Vladi postavljanje spomen ploče u Morinju, a da su uzroci mnogo dublji, ali i očigledni - Konjevič i Krivokapić smijenjeni su jer brane interese Crne Gore i zastupaju fundamentalne vrijednosti na kojima počiva njena državnost. 

Ti su interesi ujedno i interesi hrvatske zajednice u Crnoj Gori.  Stoga bi moj ostanak u Vladi, pa i u tehničkom mandatu, bio kompromitacija i iznevjeravanje vrijednosti za koje se HGI i ja borimo sve ove godine. 

U svijesti su mi svi oni slobodoumni ljudi koji su devedesetih godina digli glas protiv agresije na Republiku Hrvatsku i klicali "Oprosti nam Dubrovniče". Moja ostavka je i dug prema tim hrabrim Crnogorkama i Crnogorcima, kao i prema svim građanima koji su sanjali slobodnu i samostalnu, građansku i demokratsku Crnu Goru u EU i NATO.”

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative

 

Foto: Radio Dux

 

 

Podijeli na: