Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

30.05.2023
414

HGI - IZ TIVTA PLOVIMO KA ZAPADU! - SA PROMOTIVNOG SKUPA U TIVTU, 29.05.

Na šetalištu na Pinama, kandidati sa liste „HGI. Na pravoj strani svijeta“ su upoznali građane Tivta sa vrijednostima, ciljevima i idejama za koje će se zalagati u novom sazivu parlamenta Crne Gore.
HGI u svom programu svim građanima Crne Gore nudi jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog sustava, ostanak mladih u svojoj državi, humaniji i efikasniji zdravstveni sustav, vraćanje značaja sportu, kulturi i umjetnosti i iznad svega, i, prije svega, brigu o osobnoj i pravnoj sigurnosti u ovim burnim vremenima.
Ilija Janović, potpredsjednik HGI, rekao je da je ova partija od svog osnutka „prozor Crne Gore ka Zapadu“. HGI, iako manjinska, doslijedno zastupa vrijednosti koje su većinske, jer su duboko ljudske i životne, a zaštitu prava hrvatske i svake druge nacionalne manjine, predstavnici ove liste shvataju kao dio interesa cjeline.
„U poslijednje tri godine, ove vrijednosti su zapostavljene a europski put Crne Gore gotovo zaustavljen, zbog čega moramo pronaći izgubljeni kompas i nastaviti davno započetu plovidbu ka našem glavnom odredištu: lijepom i mirnom suživotu u Europskoj uniji, ka uređenom sustavu jakih institucija, pravne sigurnosti, pune nacionalne ravnopravnosti, ka društvu sretnih obitelji i uspješnih pojedinaca.“
Dodao je da je pitanje povrata imovine i zemljišta oduzetog od predaka i vjerskih zajednica od posebnog značaja za Hrvate u Crnoj Gori jer se u tome ogleda snaga pravne države i poštivanje osnovnih ljudskih i imovinskih prava.
Kandidat Mato Krstović je istakao da ova lista posvećuje osobitu brigu sportu jer „tamo gdje je zdravo tijelo, zdrav je i duh“, te da sport okuplja ljude, jača koheziju lokalnih zajednica, razvija prijeko potrebni duh zajedništva i predstavlja važno sredstvo nacionalne identifikacije kako Hrvata u Crnoj Gori, tako i Crne Gore u Europi i svijetu, što je moguće samo uz snažnu potporu države.
HGI poziva i pripadnike svih drugih vjera i nacija da joj se pridruže u borbi za ostvarivanje zajedničkih interesa kako bismo svim snagama stigli tamo gdje smo odavno krenuli i tamo gdje nam je mjesto: na Mediteranu, u Europi, na Zapadu, na pravoj strani svijeta.
(HGI)

 

Podijeli na: