Politika

12.08.2021
251

DRAŠKOVIĆ: POBJEDNIČKA EUFORIJA KOALICIJE NA VLASTI BLIJEDI I PRELAZI U AGONIJU

Prenosimo saopštenje Vida Draškovića, predsjednika Opštinskog odbora Liberalne partiej Crne Gore.

Pobjednička euforija koalicije na vlasti nakon avgustovskih izbora polako blijedi i prelazi u agoniju, kako na državnom nivou tako i na nivou lokalnih samouprava, što se da primijetiti i u Opštini Kotor. Sedma sjednica Skupštine Opštine Kotor nikako da se održi, a kad će ne zna se. U Kotoru gradu mirno je. Ne pravi se šteta griješeći. Griješiti može samo onaj ko radi. Mi iz opozicije ne talasamo kako ne bi remetili idilu koalicionih partnera. Dosta je i onih “pohvala” kojima se čašćavaju među sobom partneri koalicije na vlasti. A i što bi kad se najbolje poznaju oni sa kojima si.

Zlonamjerni će tvrditi da je vladajuća koalicija zaboravila na obećanja data građanima u predizbornoj kampanji, a da povjerenje dobijeno od njih žele da iskoriste za zadovoljenje ličnih i partijskih interesa. Građanima će se zahvaliti što su im omogućili da imaju ono što su oni njima obećali.

Predsjednik Opštine je u zavidnoj poziciji kao predlagač odluka. Devet odbornika iz njegove partije bezuslovno će glasati za sve njegove prijedloge, bez obzira na njegov kvalitet , ali ima sreću da osam odbornika iz deset političkih subjekata koji su mu dali podršku, paze da svi prijedlozi budu kvalitetni i u interesu građana, ne vodeći računa o ličnim interesima. To je razlog neodržavanja sjednice. Ušli smo u treći kvartal , a još nemamo usvojen program rada Skupštine Opštine, koji se donosi u prvom kvartalu. Vjerovatno iz navedenih razloga.

Đekna nije umrla a kad će ne zna se !

 

Predsjednik OOLPCG Kotor

Vido Drašković

Podijeli na: