Politika

17.07.2022
457

DPS KOTOR: ODRŽAN PARASTOS ZLOČINCU DRAGOLJUBU MIHAILOVIĆU, U ORGANIZACIJI CRKVE SRBIJE, DRSKI ŠAMAR ANTIFAŠISTIČKOM NASLJEĐU CRNE GORE

 

 

U cijelosti prenosimo saopštenje OO DPS-a Kotor:

 

Parastos osuđenom ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću, održan na teritoriji opštine Kotor, u organizaciji Crkve Srbije, drski je šamar antifašističkom nasljeđu, brižljivo njegovanom u crnogorskom društvu i institucijama Crne Gore.

Povampireni duh fašizma, koji se ne smiruje od 30. avgusta 2020. godine, uvodeći istorijski revizionizam kao program rada uspostavljenih vlada, uz intenzivnu podršku proruskih medija, ali i tzv. nezavisnih, koji tehnikom meke promocije antidržavnih akcija, postaju dio ruskoga propagandnog ekosistema, uporno provocira građane i građanke Crne Gore.

Kroz instituciju države Srbije, gdje se i organizuje liturgija i parastos čovjeku koji je saradnjom sa fašistima i izvođenjem programa velikosrpske ideologije, oličene u etničkom čišćenju i zvjerskom ubijanju svojih sunarodnika, želi se Crna Gora pretvoriti u Srbiju, u kojoj su izjednačeni partizanski i četnički pokret i rehabilitovan svaki ratni zločinac iz Drugog svjetskog rata.

Kotor i Crna Gora neće ćutati na ovakve sramotne pojave. Ne smijemo i nećemo ćutati zbog slavnoga 13. jula 1941. godine i velikih žrtava fašističkog  terora. Svi naši narodni heroji i herojke koji su stavili svoj život na oltar slobode i tekovine NOB-a obavezuju nas da čuvamo ono što Crnu Goru čini državom dostojanstva, a crnogorsko društvo građanskim i evropskim.

Opštinski odbor DPS Kotor ograđuje se od ovoga varvarskog čina kojim se želi poniziti antifašistička ideja, na kojoj se obnovila oteta državnost Crne Gore. U ime svih građanki i građana Kotora, koji su izrazili zgražavanje zbog onoga što se odigralo u okvirima našega grada, iskazujemo prezir i obećavamo borbu koja će trajati koliko i partizanska, koja je porazila Dražu Mihailovića i njegove istodjelatnike.

 

Opštinski odbor DPS Kotor

Podijeli na: