Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

05.07.2022
523

DPS KOTOR: NA STOGODIŠNJICU OSNIVANJA PRIMORCA OTVORENI BAZEN NIJE PRIPREMLJEN ZA LJETO

U nastavku prenosimo saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor:

“Jul je uveliko počeo, školske obaveze su završene, a kotorska djeca, koja treniraju plivanje i vaterpolo, i njihovi roditelji još čekaju datum otvaranja ljetnjeg bazena na kojem bi počeli sa treninzima. Skoro sva djeca koja treniraju vaterpolo i plivanje uvijek su započinjala sa treninzima na ovom bazenu. Baš na ovom bazenu svoje prve sportske korake napravili su gradski velikani ovoga sporta. Tu ili na nekom drugom otvorenom bazenu u Kotoru - ali hajde da otvorimo ovaj glavni po starom običaju “daj šta daš” – a za danima kad su djeca trenirala na Prčanju, Orahovcu i Risnu ostaju samo žal i sjećanja.

Ove godine istekla je odluka Skupštine opštine Kotor da otvorenim bazenom upravlja VPK “Primorac”, a upravljanje je preuzela Opština Kotor, tačnije Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora. Međutim bazen u julu još nije stavljen u funkciju, što je za sve Kotorane neshvatljiv nemar opštinskih organa. Neodgovornim ponašanjem gradske uprave pozamašno se kasni sa stvaranjem neophodnih uslova (uređenjem bazena) za treniranje oba gradska kluba, kao i za bezbjedno kupanje naših sugrađana.

Još je veća šteta što je bazen van upotrebe kada znamo da je u ljetnjem periodu značajno povećano interesovanje djece za ove sportove, što je ove godine izostalo, a to će se itekako odraziti na budućnost naša dva kluba, ako se stanje ne popravi.

Napominjemo da se ove godine obilježava 100 godina od osnivanja “Primorca” i da su na bazenu mogle biti upriličene razne aktivnosti povodom tog jubileja koji nam je svakog dana bliži, ali od toga nažalost nema ništa.

Apelujemo na gradske vlasti, radi kotorske djece i svih Kotorana, da se što hitnije preduzmu neophodne aktivnosti kako bi se bazen stavio u funkciju i predao na upotrebu građanima” , navodi se u saopštenju OO DPS Kotor.

 

 

 

Podijeli na: