Politika

29.12.2022
592

DEMOKRATSKI FRONT: JOKIĆ VJEŠTO KORISTI GOVORNICU ZA SAMOREKLAMIRANJEPrenosimo saopštenje Demokratskog fronta koje je tokom popodneva stiglo u našu redakciju.

Na jučerasnjem zasijedanju lokalnog parlamenta ponovo smo se uvjerili kako Vladimir Jokić vješto koristi skupštinsku govornicu za samoreklamiranje i promociju vlastitih interesa, ovoga puta elaborirajući budžet ,koji može, a ne mora da bude realizovan.
Opušteno, što bi rekla današnja omladina, ako se nešto od navedenog sprovede - dobro je, ako ne sprovede “da smo živi i zdravi”…
Ko je slušao jučerašnje zasijedanje imao je utisak da je Jokić sam pisao budžet,sam ga je i obrazlagao ne dozvolivši nikome od svojih saradnika da izrekne ni riječ, jer ako se uključe u raspravu, može ih ne daj bože neko nešto pitati i eto problema. Ovako, što je sigurno sigurno je, on će sve lijepo objasniti, a građani Kotora već navikli da njegova riječ “koja zamrkne ujutro ne osvane”, neće biti previše iznenađeni.
Jokićeva ”apsolutistička demokratija” već je u prošlom mandatu koštala sve nas koji smo se istinski zalagali da popravimo propuste prethodne vlasti jer su njegova sujeta i “naduvani ego” srušili mogućnost za bilo kakav dogovor. I tada je od Demokratske Crne Gore traženo,u cilju očuvanja koalicije, da smijeni Jokića i na njegovo mjesto imenuje drugog kandidata. Naravno, Jokić bi prije “potopio Kotor” nego se sklonio iz kabineta. Potopio je vlast pa se tako DPS vratio da vodi svoju već poraženu politiku. Nije to bio nauk ovom umišljenom političaru kojega riječ nikada nije obavezivala već mu isključivo služila za svaku vrstu manipulacije. Ništa čudno kad je lični interes iznad opšteg, nažalost, već viđeno bezbroj puta na ovom našem političkom poligonu.
Kako mi iz DF-a nismo ni tada ni sada ušli u vlast da zbog privilegija i fotelja izigravamo Jokićeve poslušnike ,nije nam nikakav problem da istu napustimo. Svjedoci smo da to za mnoge nije prihvatljivo, već su veoma srećni što mogu da posluže predsjedniku u parlamentu, a čast i obraz ostave kod kuće. Mnogima, bez obzira na godine i zvanje, nije problem da budu ućutkani od strane predsjednice skupštine i ponizno odigraju svoju zadatu ulogu koja se najčešće svodi na dizanje ruke ili pritiskanje tastera. Ponekad mogu i da pročitaju pripremljeni tekst slično prvačićima na priredbi.
Ipak sve bi bilo uzalud ovim političkim velikanima, da im se nisu pridružili bivši DPS jurišnici, strašno razočarani u bivšu im ideologiju ili prevedeno na narodni jezik, razočarani u “prazne jasle”. Pragmatični odbornici, požurili dok ih nijesu drugi preduhitrili. Izgleda,ipak, da nije bila tolika navalica pa ostadoše usamljeni u svom
“časnom poslu”. Da podsjetimo, to su oni isti koji su Srbe etiketirali kao državne neprijatelje i trudili se koliko su god mogli da više od trećine populacije u Crnoj Gori obesprave u svakom smislu. Napuštajući DPS nisu oni napustili svoje ideje i mržnju prema svemu što nosi srpski predznak, samo su napustili prazne jasle jer im je Jokić ponudio pune. Ostaće upamćeni, mi ćemo se za to potruditi. ”Velikane” ne smijemo zaboraviti. S takvim ljudskim i političkim gromadama DF neće participirati u vlasti. Neka su Jokiću i družini srećne ove “prinove”, sličan se sličnom raduje!
Sva politika presjednika Opštine sadržana je u broju 17. Nije važno ima li predložena odluka smisla, nije važno što mu odbornici DF-a argumentovano pobijaju navodno stručne teze, slične elaboratu o osnivanju pozorišta za djecu koji su pisali “eminentni stručnjaci” za kulturu iz resornog sekretarijata. Naravno,Jokic se pravio da nije prisutan pa na tu temu nije pustio glasa.Tesko da bi mogao nešto reći u svoju odbranu , a i zašto bi se izlagao neprijatnosti ulaskom u dijalog iz kojeg bi šira javnost shvatila što on zapravo radi. Ovako, računajući na svojih odanih 17 završava svaki naum. Juče su se zabrojali kad je došlo do glasanja pa će morati da ponove, ali sigurni smo da ce sledeći put biti bolje koncentrisani.
Kako će ubuduće funkcionisati novoformirana većina nije teško naslutiti. Mi ćemo ukazivati na ono što rade a u prilog tome je i ovaj tekst koji nije sam sebi svrha već služi da podsjeti građane da svoj sud o pojedincima i partijama donose na osnovu njihovih djela i na osnovu ispunjenih ili neispunjenih obećanja. Nijesu gradjani Kotora “kratke pameti” pa će znati da nagrade po zasluzi, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

 

Podijeli na: